Σιμόπουλος: “Ψηφίζεται η παραχώρηση οικοπέδων από τον Δήμο Παύλου Μελά στα Μετέωρα”

Θεσσαλονίκη: Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την οποία νομιμοποιείται η κατοχή οικοπέδων και η ανέγερση πρώτης κατοικίας στα Μετέωρα του Δήμου Παύλου Μελά.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Στράτου Σιμόπουλου: “Μετά από κοινή προσπάθεια του Δήμου Παύλου Μελά, του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, του συλλόγου κατοίκων Μετεώρων, του βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Στράτου Σιμόπουλου, του Υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο νομοσχέδιο περί στρατηγικών επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τα Μετέωρα Θεσσαλονίκης. Με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης από τον Δήμο, έναντι τιμήματος, άρτιων οικοπέδων του Δήμου Παύλου Μελά σε πολίτες για να νομιμοποιήσουν την κατοχή και την ανέγερση πρώτης κατοικίας.

Διαβάστε επίσης
Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκίνησε το έργο «Κατασκευή Πεζόδρομων» με παρεμβάσεις σε 51 γειτονιές (ΦΩΤΟ)

Βασικές προϋποθέσεις είναι :

α. Να κατέχουν αδιαλείπτως κατά την τελευταία εικοσαετία την έκταση και να έχουν ανεγείρει σε αυτήν κτίσμα για πρώτη κατοικία πριν την 28η Ιουλίου 2011 και
β. Τα κτίσματα να έχουν υπαχθεί, έως την υποβολή της αίτησης, στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *