Στέλιος Αγγελούδης: «Τον Φεβρουάριο η δημοπράτηση της Πλατείας Ελευθερίας» – Οι στόχοι της διοίκησης για το 2024

Στέλιος Αγγελούδης δημοτικό συμβούλιο

Το Πάρκο Μνήμης και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος θα αποτελέσουν τοπόσημα

Τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2024 και αφορούν τομείς της καθημερινότητας, ανέλυσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εμβαθύνοντας τις προγραμματικές θέσεις της διοίκησης, για τις οποίες όπως είπε «διέπονται από ρεαλισμό, ειλικρίνεια, διαφάνεια, διαρκή λογοδοσία, αξιολόγηση και αποτελεσματικότητα» ο κ. Αγγελούδης στάθηκε αρχικά στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας και ενημέρωσε το Σώμα πως μετά την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης από το «Πράσινο Ταμείο» η δημοπράτηση του έργου προχωρά μέσα στο Φεβρουάριο.

«Το Πάρκο Μνήμης μαζί με το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα αποτελέσουν δύο κορυφαία τοπόσημα που θα υπηρετούν τόσο την ανάγκη διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης αλλά και την ανάδειξη της αλήθειας του Ολοκαυτώματος», τόνισε ο κ. Αγγελούδης.

Αναφορικά με τις θέσεις στάθμευσης που θα χαθούν αφού σήμερα η Πλατεία Ελευθερίας λειτουργεί ως υπαίθριο πάρκινγκ, ο δήμαρχος είπε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν ένας ή δύο χώροι, σε απόσταση 350 – 400 μέτρων από την Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα μπορούν να σταθμεύουν οι οδηγοί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έργα που θα «τρέξουν» επίσης στην πόλη είναι η συνέχιση της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας, το κομμάτι από την Τσιμισκή έως και τη Λ.Νίκης, η επέκταση της παλιάς Παραλίας με τη δημιουργία ξύλινου ντεκ, η πλατεία Διοικητηρίου, η ανάπλαση της Ανω Πόλης. Ειδικά για το πλακόστρωτο της οδού Ελένης Ζωγράφου που οδηγεί προς το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, ο κ. Αγγελούδης είπε πως γίνεται μια πειραματική προσπάθεια να μειωθούν τα κενά των κυβολίθων.

Διαβάστε επίσης  Αγγελούδης για το Πάρκο Μνήμης: "Μεγάλη μέρα για την Θεσσαλονίκη"

Για την καθαριότητα δήλωσε πως «βελτιώθηκε πολύ» η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη μέσα στον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανακύκλωση και στην αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων. Ο κ. Αγγελούδης έκανε λόγο τη δημιουργία ενός πενταψήφιου «call center» με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου.

Για το πράσινο υπογράμμισε πως μέσα στο χρόνο θα φυτευτούν 5.000 νέα δέντρα στο κέντρο και σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, ενώ για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου υπογράμμισε πως θα γίνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης σε κεντρικούς οδικούς άξονες όπως είναι η Δημητρίου Γούναρη και η πλατεία Αριστοτέλους. Επίσης, τόνισε πως με χορηγίες θα αποκτηθούν 2.000 πασσαλάκια που θα τοποθετηθούν σε σημεία των δρόμων ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των οχημάτων.

«Κοιτάμε μπροστά με τόλμη και αισιοδοξία. Δεν αναζητούμε δικαιολογίες, προτάσσουμε την ανάγκη να είμαστε χρήσιμοι, να φανούμε αντάξιοι των αυξημένων προσδοκιών των πολιτών», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης.

Επίσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε σε σειρά άλλων τομέων όπως η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, η εκπαίδευση, η ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο τουρισμός. Για τα τραπεζοκαθίσματα ανέφερε πως μέχρι την επόμενη Τετάρτη θα υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση «για την προστασία του δημόσιου χώρου» και πως όσοι δεν συμμορφωθούν θα τους επιβληθούν πρόστιμα. Για τον αθλητισμό έκανε λόγο για δημιουργία του πρώτου κλειστού προπονητηρίου στο Ε’ δημοτικό διαμέρισμα, ενώ ειδικά για τον τουρισμό, πρόσθεσε, πως χρειάζεται ένα master plan.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ