Συγκλονισμένος ο Σίμος Δανιηλίδης στην κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη: Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Σίμος Δανιηλίδης κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών σχολίασε και τη στάση της Πολιτείας

Στενή σχέση με τον Ολυμπιονίκη μας Αλέξανδρο Νικολαΐδη και την οικογένειά του είχε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, ο Σίμος Δανιηλίδης ήταν πραγματικά ένα ράκος και δεν μπορούσε στιγμή να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Αλλωστε, γνώριζε τον Αλέξανδρο από μικρό παιδί.

Σίμος Δανιηλίδης κηδεία Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Μόλις μπήκε στην εκκλησία, έπεσε στην αγκαλιά των γονιών του και όταν έφτασε στο φέρετρο, γονυπετής ξέσπασε σε λυγμούς. Μεταξύ άλλων, στους δημοσιογράφους εμφανώς συγκινημένος δήλωσε: «Εμείς που τον ξέραμε και τον ζήσαμε από μικρό παιδί, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ».

«Δεν συνέβη το ελάχιστα αυτονόητο από την Πολιτεία»

Ο κ. Δανιηλίδης παράλληλα έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, εκδηλώνοντας την έκπληξη του για την «απουσία» της πολιτείας από την χρηματοδότηση της κηδείας του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών ανέφερε στην ανάρτηση του μεταξύ άλλων, πως πήρε την πρωτοβουλία να καλύψει, δημοτική δαπάνη τα έξοδα της κηδείας του δις αργυρού Ολυμπιονίκη καθώς η πολιτεία δεν έδειξε καμία πρόθεση να καλύψει το ποσό που χρειάζονταν.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του αναφέρει: «Αγαπημένε μας Αλέξανδρε, εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
Είθισται η Πολιτεία, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στα πρόσωπα, τα οποία διακρίθηκαν για τη μεγάλη τους προσφορά στη χώρα και στους τομείς που υπηρέτησαν, να αναλαμβάνει την τέλεση της κηδείας δημοσίᾳ δαπάνῃ, όταν αυτά αποβιώνουν, και ορθώς πράττει.

Στην περίπτωση, όμως, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, του Ολυμπιονίκη που δίδαξε πολλά αγωνιζόμενος στα ταπί του ΤΑΕ-ΚΒΟ-ΝΤΟ και στους στίβους της ζωής, και τον οποίο σήμερα αποχαιρετούμε με θλίψη για το αιώνιο ταξίδι του, δυστυχώς δεν συνέβη το ελάχιστα αυτονόητο!

Διαβάστε επίσης  Σε βαρύ κλίμα η κηδεία της 22χρονης Πέννυς - Θρηνεί όλο το Ηράκλειο (ΦΩΤΟ)

Με αιφνιδίασε το μεσονύχτιο τηλεφώνημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου, η οποία με ενημέρωσε ότι ουδεμία πρωτοβουλία υπήρξε εκ μέρους της Πολιτείας για την ανάληψη του συνόλου του κόστους της κηδείας του αθλητή που λάμπρυνε τη χώρα μας, ενημέρωση που με άφησε άφωνο και με σοκάρισε, γιατι θεωρούσα δεδομένο ότι θα είχε προσυμβεί το αυτονόητο…

Δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την κινητοποίηση των δημάρχων για την κάλυψη του μεγάλου κενού της Πολιτείας, και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς ο Αλέξανδρος υπήρξε μέλος της μεγάλης οικογένειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δημοτικός σύμβουλος. Κι αυτό έγινε άμεσα με την επικοινωνία μου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, και δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, προτείνοντας το συλλογικό όργανο των δήμων στην Κεντρική Μακεδονία να αναλάβει το κόστος της κηδείας και αυτή να τελεστεί δημοσίᾳ δαπάνῃ.

Και προς τιμή των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή. Είναι το απειροελάχιστο που μπορούσαμε –και οφείλαμε- να κάνουμε τούτη τη στιγμή του ύστατου χαιρετισμού, και το ελαχιστότατο για να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του και στους οικείους του…

Αγαπημένε μας Αλέξανδρε, για όλους εμάς που σε γνωρίσαμε από τα πρώτα σου βήματα στον αθλητισμό, που σε καμαρώναμε για το πάθος που έδειχνες αγωνιζόμενος στα ταπί με τα χρώματα της Ελλάδας, που δίδασκες στις νέες γενιές ήθος και αγωνιστικότητα, θα παραμείνεις αιώνια ζωντανός στη μνήμη και στην καρδιά μας!
Αγαπημένε μας Αλέξανδρε, Εμείς δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!
Καλό Παράδεισο, καλή αντάμωση…».