Συνάντηση Τζιτζικώστα με τον νέο Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Τζιτζικώστας συνάντηση Γενικός Πρόξενος ΗΠΑ Θεσσαλονίκη

Συνάντηση με τον νέο Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Jerrier (Jerry) Ismail είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι) και οι δυο άνδρες συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Τζιτζικώστας καλωσόρισε τον κ. Ismail στη Θεσσαλονίκη και του ευχήθηκε η θητεία του να είναι εποικοδομητική. Η πρώτη συνάντηση του Περιφερειάρχη και του νέου Γενικού Προξένου έγινε σε εξαιρετικό και φιλικό κλίμα και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρώτων θεσμικών επαφών του κ. Ismail στη Θεσσαλονίκη.

Τζιτζικώστας συνάντηση Γενικός Πρόξενος ΗΠΑ Θεσσαλονίκη

 

Το πρώτο θέμα που συζήτησαν οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ismail ήταν οι πυρκαγιές που εξελίσσονται σε όλη τη χώρα, για τις οποίες ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ εξέφρασε την οδύνη και τη συμπαράστασή του.

Διαβάστε επίσης  Ντόναλντ Τραμπ: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την απόπειρα δολοφονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δυο άνδρες εξέφρασαν την κοινή διαπίστωση ότι το φετινό καλοκαίρι είναι εξαιρετικά δύσκολο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο με την ένταση και τη συχνότητα των πυρκαγιών είναι αυξημένη παντού, ως αποτέλεσμα κυρίως της κλιματικής κρίσης. Επίσης, συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρχει ακόμα πιο στενή συνεργασία στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, στην καλύτερη προετοιμασία και στην αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης σχετικά με την κλιματική κρίση.

Τζιτζικώστας συνάντηση Γενικός Πρόξενος ΗΠΑ Θεσσαλονίκη

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επίσης ζητήματα ανάπτυξης, επενδύσεων, καινοτομίας, κινηματογραφικών παραγωγών και συνεργασίας σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ ήταν διαχρονικά φιλικές, όμως αυτή την περίοδο είναι ίσως στην καλύτερη φάση τους, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στον Αμερικανό Πρόξενο ότι στη διάρκεια της θητείας του πρέπει να επισκεφτεί ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία και να γνωρίσει από κοντά τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της και το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.