Θεσσαλονίκη: 41χρονη έχασε τη ζωή της από εργασιακό μπούλινγκ – Απόφαση-σταθμός από το δικαστήριο

δικαστήρια δικαστική αίθουσα δικαστήρια δικαστική αίθουσα Πέλλα

Αποζημιώνονται οι άμεσοι συγγενείς της γυναίκας

«Εργατικό ατύχημα» χαρακτήρισε τον θάνατο 41χρονης το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με την απόφαση να αποτελεί σταθμό, καθώς η άτυχη γυναίκα υπέστη εργασιακό μπούλινγκ που οδήγησε στη ψυχολογική και νευρική της κατάπτωση.

Στο σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Καντούρη, που αποκάλυψε αυτήν την απόφαση, το Πρωτοδικείο κατακεραυνώνει τη συμπεριφορά των υπευθύνων σε δημοτική επιχείρηση του Ωραιοκάστρου, απέναντι στη 41χρονη που ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και προσλήφθηκε με αυτό το δεδομένο σε συγκεκριμένο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
Στην πρωτοποριακή απόφαση, που παρόμοια είχαν να δουν τα ελληνικά δικαστήρια περισσότερα από 30 χρόνια, τονίζεται επίσης ότι λόγω της πίεσης και του στρες που της προκάλεσαν και του εχθρικού εργασιακού περιβάλλοντος, οδηγήθηκε να καταναλώσει αλκοόλ και χάπια, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης  Πρωτοφανές περιστατικό στην Θεσσαλονίκη: Ο αδελφός του νεκρού χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του στη διάρκεια της κηδείας

«Η κατάστασή της επιδεινώθηκε λόγω του εργασιακού μπούλινγκ και αυτό δέχτηκε το δικαστήριο. Κακομεταχειρίστηκαν ένα άτομο που αντιμετώπιζε πρόβλημα ψυχικής υγείας, το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι ήταν αυτοκτονία, αυτό επιχειρήθηκε από την πλευρά των αντιδίκων», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της 41χρονης, Σπύρος Κωνσταντόπουλος.

Το δικαστήριο αποζημιώνει μεταξύ άλλων και για ψυχική οδύνη τους άμεσους συγγενείς της γυναίκας.

Πηγή: ertnews.gr