Θεσσαλονίκη: Αδέλφια αποσυναρμολογούσαν παράνομα αυτοκίνητα και ρύπαιναν το περιβάλλον (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη ρύπανση περιβάλλοντος συλλήψεις

Εκαναν κατάληψη σε κοινόχρηστο χώρο

Στη σύλληψη δύο αδελφών που διατηρούσαν μάντρα αυτοκινήτων και ρύπαιναν το περιβάλλον προχώρησαν χθες (30/5) αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τα δύο άτομα είχαν προβεί σε αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου, εκτός των ορίων της περίφραξης της εταιρείας τους, με εναπόθεση ογκωδών αποβλήτων, που ρύπαιναν το περιβάλλον.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ

«Στη σύλληψη δύο ατόμων που προέβαιναν σε περιβαλλοντική ρύπανση σε προαύλιο χώρο επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στην περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 44 (γυναίκα) και 47 (άντρας) ετών (αδέλφια), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία.

Θεσσαλονίκη ρύπανση περιβάλλοντος συλλήψεις

Διαβάστε επίσης  Ανδρας πέθανε ξαφνικά ενώ απολάμβανε τον καφέ του

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (30-05-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, με συνδρομή αρμόδιων υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διαπιστώθηκε πως τα δύο άτομα είχαν προβεί σε αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου, εκτός των ορίων της περίφραξης της εταιρείας τους, με εναπόθεση ογκωδών αποβλήτων, από μη λειτουργικά τμήματα οχημάτων και λοιπών ανταλλακτικών σε έκταση περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων.

Θεσσαλονίκη ρύπανση περιβάλλοντος συλλήψεις

Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο, υπήρχαν ανταλλακτικά κινητήρων και απόβλητα, τα οποία βρίσκονταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και προέρχονταν από παράνομη αποσυναρμολόγηση μερών αυτοκινήτων, καθώς η επιχείρηση στερούνταν σχετικής άδειας λειτουργίας για τη διάλυση οχημάτων τέλους κύκλου ζωής χειρονακτικά, με αποτέλεσμα η λειτουργία της εταιρείας να πραγματοποιείται χωρίς τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις για την προστασίας του περιβάλλοντος.

Θεσσαλονίκη ρύπανση περιβάλλοντος συλλήψεις

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Θεσσαλονίκη ρύπανση περιβάλλοντος συλλήψεις