Θεσσαλονίκη: Αυξημένοι οι Ελληνες και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες σε Detrop & Oenos (ΦΩΤΟ)

εκθέσεις Detrop & Oenos ΔΕΘ

Φάνηκε από την πρώτη μέρα η επιτυχία

Σημαντική αύξηση των εμπορικών επισκεπτών από Ελλάδα και 29 χώρες του εξωτερικού επιφύλασσε για τις Detrop και Oenos το Σαββατοκύριακο. Το θετικό ξεκίνημα φάνηκε από την πρώτη ημέρα, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο την Κυριακή.

Περισσότεροι από 420 εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του οίνου υποδέχονται το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών, ανοίγοντας πεδία για συνεργασίες μέσα από στοχευμένες επαφές.

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες αποτελεί το Golden Olive Εxpo, ένα αφιέρωμα όπου η ελιά και το ελαιόλαδο έχουν την τιμητική τους και έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου. Τόσο το Olive Bar, όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ξεχωριστές γευσιγνωσίες ελαιολάδων και ελαιοκομικών προϊόντων, όσο και η ημερίδα «H βιωσιμότητα του ελαιοκομικού τομέα σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικότητας», υπό την οργανωτική ευθύνη της Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς «Φίλαιος» και της ΔΕΘ-HELEXPO, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου.

εκθέσεις Detrop & Oenos ΔΕΘ

Στο πλαίσιο της ημερίδας απονεμήθηκαν και τα βραβεία στους διακριθέντες του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποιότητας Επιτραπέζιων Ελιών «Table Olives Trophy», που πραγματοποιήθηκαν με το κύρος και την αξιοπιστία της «Φιλαίος». Fully booked ήταν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι δράσεις Detrop Bites και The Pairing Bar –οργάνωση Chef Stories- όπου τοπικά τρόφιμα και οίνοι συναντήθηκαν, αναδεικνύοντας με τον πλέον γευστικό τρόπο την τοπική παραγωγή. Πεντανόστιμα ζυμαρικά, βραβευμένα ελαιόλαδα, εξαιρετικά αλλαντικά, ιδιαίτερα αποστάγματα εντυπωσίασαν, μεταξύ άλλων, το κοινό.

 εκθέσεις Detrop & Oenos ΔΕΘ

Διαβάστε επίσης  Beyond 2024: Παρουσιάζονται οι κορυφαίες λύσεις για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

 

Σε εξέλιξη, με τις κουζίνες να… παίρνουν φωτιά, βρίσκεται και ο Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, ο οποίος διοργανώνεται από την Culinary Professionals Greece σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και υποστηρίζεται από την Worldchefs (Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων). Ο διαγωνισμός, που περιλαμβάνει 27 διαφορετικές κατηγορίες, μετρά 400 συμμετέχοντες από 15 χώρες, ενώ έχει προσελκύσει πλήθος επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποτελεί δε μια μοναδική ευκαιρία υγιούς ανταγωνιστικότητας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια εκπαιδευτική και δημιουργική συνάντηση chef από όλο τον κόσμο.

εκθέσεις Detrop & Oenos ΔΕΘ

Στη σύνδεση των περιπτέρων 13-15 οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά καινοτόμα προϊόντα, αλλά και να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου για τις νέες τάσεις της αγοράς στο πλαίσιο δράσης της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων και της Detrop.

εκθέσεις Detrop & Oenos ΔΕΘ

Χθες στο πλαίσιο της Detrop πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά και τα Food Experts’ Awards (FEA), διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών, που διοργανώθηκαν από το Cibum, το ελληνικό site των food experts. Ειδικότερα, βραβεύθηκαν 81 επιχειρήσεις, οργανισμοί και επαγγελματίες για τα επιτεύγματα, την αφοσίωση και την αριστεία τους σε τομείς όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η ασφάλεια των τροφίμων, η ανάπτυξη, η διαχείριση και η επιτυχία στην επίτευξη υψηλών επιχειρηματικών και τεχνολογικών στόχων συνυφασμένων με την επιστήμη των τροφίμων.

εκθέσεις Detrop & Oenos ΔΕΘ

Θερμής υποδοχής τυγχάνει και η μετατροπή των Detrop & Oenos σε «Just Go Zero Events» σε συνεργασία με την εταιρεία Polygreen.

Αύριο Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, τελευταία ημέρα των δύο εκθέσεων, Detrop & Oenos θα είναι ανοιχτές από τις 10:00 έως τις 18:00.