Θεσσαλονίκη: Ακίνδυνα ήταν τελικά τα φίδια στο νηπιαγωγείο Βασιλουδίου στον Λαγκαδά (ΒΙΝΤΕΟ)

Νηπιαγωγείο Βασιλούδι οχιές Λαγκαδάς

Σπιτόφιδα, και όχι δηλητηριώδεις οχιές όπως ήθελαν οι αρχικές αναφορές

Ακίνδυνα ήταν τελικά τα φίδια που εντοπίστηκαν για δεύτερη φορά σε νηπιαγωγείο στο Βασιλούδι του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, είναι σπιτόφιδα, και όχι δηλητηριώδεις οχιές όπως ήθελαν οι αρχικές αναφορές.

Τα πρώτα φίδια βρέθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τον δήμο Λαγκαδά να καλεί ειδικό συνεργείο για να απολυμάνει το νηπιαγωγείο και να τοποθετήσει απωθητικά και παγίδες. Παράλληλα, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απομακρύνει τα ερπετά, ενώ επενέβη και η Δράση για την Άγρια Ζωή.

Από τα πρώτα τρία φίδια που βρέθηκαν στο κτίριο, μόλις το ένα ήταν ζωντανό, ενώ στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας εντοπίστηκαν και άλλα σπιτόφιδα.

«Προχωρήσαμε και πάλι σε γενική καθαριότητα του χώρου, ενώ στο σχολείο θα βρεθεί βιολόγος – ερπετολόγος προκειμένου να ψάξει να δει εάν υπάρχει κάποιο άλλο ζώο και να μας ενημερώσει πώς μπήκαν μέσα στο νηπιαγωγείο» δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε μονοκατοικία στον Λαγκαδά

Ωστόσο αντιδήμαρχος του Λαγκαδά είχε δηλώσει ότι στο σχολείο βρέθηκαν οχιές, κάτι που τελικά διαψεύστηκε. Το νηπιαγωγείο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, ενώ από τη δημοτική αρχή υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά των μικρών μαθητών σε άλλο κτίριο.

Το σπιτόφιδο (zamenis situla) είναι ένα από τα ακίνδυνα ερπετά της Ελλάδας και ξεχωρίζει από τις καφέ ή κόκκινες κηλίδες στη ράχη.

Πηγή: megatv.com