Θεσσαλονίκη: Από την Τετάρτη τα δρομολόγια των express γραμμών λόγω Flyover

ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Θα λειτουργούν τις ώρες αιχμής

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου πρόκειται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των δύο express λεωφορειακών γραμμών που θα λειτουργούν… υποστηρικτικά για να απαλυνθούν οι επιπτώσεις του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Οι γραμμές θα λειτουργούν από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. τις ώρες αιχμής (7:00-17:00) και είναι:

Η νέα διαδρομή στο πρόγραμμα λειτουργίας της γραμμής Νο 43 «Τοπικό Ευόσμου» με την ονομασία Νο 43Υ «Κάτω Ηλιούπολη – Βούλγαρη».

Το δρομολόγιο μετάβασης της λεωφορειακής γραμμής 43Υ εκκινεί από τον Τ.Σ. Κάτω Ηλιούπολης και μέσω των οδών Νυμφαίου, 25ης Μαρτίου, Εθν. Αντιστάσεως, Αντώνη Τρίτση, Ιθάκης, Γρ. Λαμπράκη, Γληνού Δημητρίου, Αποστόλου Ηλέκτρας, Στρατηγού Παπάγου καταλήγει στην οδό Καραολή & Δημητρίου, και από κει δεξιά στην οδό Λαγκαδά. Διασχίζει το κέντρο της πόλης μέσω των οδών Αγ. Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, στη συνέχεια διασχίζει την οδό Κ. Καραμανλή και καταλήγει στον Τ.Σ. Βούλγαρη.

Αντίστοιχη διαδρομή με μικρές διαφοροποιήσεις ακολουθεί η λεωφορειακή γραμμή κατά το δρομολόγιο της επιστροφής. Από τον Τ.Σ. Βούλγαρη διασχίζει την οδό Κ. Καραμανλή και καταλήγει στην οδό Εγνατία και στη συνέχεια στην Αγίου Δημητρίου μέσω Γ’ Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια διέρχεται μέσω των οδών Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου, Ηφαιστίωνος, Αγίου Δημητρίου προς την οδό Λαγκαδά. Από εκεί κατευθύνεται αριστερά στην οδό Καραολή & Δημητρίου και μέσω των οδών Ακρίτα, Άρεως, Ιθάκης, Αντώνη Τρίτση, Εθνικής Αντίστασης, 25ης Μαρτίου και Σμύρνης καταλήγει στον Τ.Σ. Κάτω Ηλιούπολης.

Διαβάστε επίσης  Εκδικάσθηκαν οι αιτήσεις στο ΣτΕ για το Flyover - Υπεριδιπλάσια η έκταση που θα υλοτομηθεί

Η νέα διαδρομή στο πρόγραμμα λειτουργίας της γραμμής Νο 45 «Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία – Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκιδικής – Cosmos» με την ονομασία Νο 45Υ «Τ.Σ. ΚΤΕΛ Μακεδονία – Α.Σ. ΙΚΕΑ».

Κατά τη μετάβασή της η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 45Υ είναι η ακόλουθη: ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», δεξιόστροφος ελιγμός στην οδό Μοναστηρίου, Μαντείων, Γιαννιτσών, δεξιόστροφος ελιγμός στην Κωλέττη και αριστερόστροφος ελιγμός στην οδό Παλαιού Σταθμού. Στη συνέχεια μέσω της οδού 26ης Οκτωβρίου καταλήγει στην οδό Εγνατία και μέσω της Ι. Δραγούμη στην οδό Μητροπόλεως, από όπου ακολουθεί τη διαδρομή μέσω των οδών Παύλου Μελά, 30ης Οκτωβρίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γ. Παπανδρέου, Αδριανουπόλεως, Ελ. Βενιζέλου, Εθνικής Αντιστάσεως, Γεωργικής Σχολής προς τον Ανατολικό Σταθμό ΙΚΕΑ.

Κατά την επιστροφή της η λεωφορειακή γραμμή ακολουθεί τη διαδρομή: Ανατολικός Σταθμός ΙΚΕΑ, Γεωργικής Σχολής, Εθνικής Αντιστάσεως, Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου, Μανώλη Ανδρόνικου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Αναγεννήσεως, Γιαννιτσών, Μαντείων, Μοναστηρίου, Δενδροποτάμου και καταλήγει στο ΚΤΕΛ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Για τις γραμμές θα χρησιμοποιηθούν περίπου 16 λεωφορεία που εξασφάλισε το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης από τον ΟΑΣΘ, με τη σύμπραξη του αναδόχου μίσθωσης.

“Για τις χρήσιμες αυτές γραμμές, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στηρίζει, για άλλη μια φορά, το έργο της αστικής συγκοινωνίας του στη Θεσσαλονίκη και όλοι μαζί αποδεικνύουμε όλοι πόσο σπουδαίο είναι να συνεργαζόμαστε για την εξυπηρέτηση των μετακινούμενων”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας.