Θεσσαλονίκη: Αποζημίωσαν τα θύματά τους και αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της οργάνωσης που “άνοιγαν” σπίτια

δικαστήρια δικαστική αίθουσα Πέλλα

Κατέβαλαν χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν μετά και την απολογία τους τα έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που “άνοιξαν” 19 σπίτια σε λιγότερο από δύο μήνες και η λεία τους ξεπερνά τα 64.000 ευρώ.

Κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν σε μεγάλο ποσοστό τα θύματά τους, αποδεχόμενοι τις πράξεις που τους καταλογίζονται. Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη – μεταξύ άλλων – για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, επειδή παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που άνοιξε 18 σπίτια σε λιγότερο από δύο μήνες

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι υπό τους εξής όρους: αυτοπρόσωπη εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες (όλοι ημεδαποί) επέλεγαν σπίτια, απ’ όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αναρριχούνταν σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει από εταιρείες ενοικίασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Exit mobile version
%%footer%%