Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητος κλώτσησε γατάκι – Δίνει “μάχη” για να κρατηθεί στην ζωή

Θεσσαλονίκη γατάκι

Πλέον νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη

Ενας ασυνείδητο άτομο κλώτσησε ένα αδέσποτο μικρό γατάκι που τον πλησίασε για να το χαϊδέψει στην περιοχή των Αμπελοκήπων στην Θεσσαλονίκη.

Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης  4 Απριλίου. Το γατάκι βρέθηκε αιμόφυρτο στο πάρκινγκ της στάσης Φιλίππου στους Αμπελόκηπους από περαστικό, ο οποίος το μετέφερε στον κτηνίατρο και ενημέρωσε τη φιλοζωική. Η Κλεοπάτρα Καραφώτη, από τη φιλοζωική του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης περιγράφει την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το άτυχο γατάκι αλλά και το μεγάλο αγώνα που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή.

«Ο γιατρός είπε ότι είναι σίγουρα κλωτσιά. Το σαγόνι του κάτω είναι κομμένο. Μου έδειξε σε βίντεο την εξέταση που έκανε στο γατάκι. Ο ουρανίσκος του έχει ανοίξει στη μέση. Είναι κλωτσιά από κάτω προς τα πάνω γι’ αυτό άνοιξαν όλα στη μέση. Έχει οίδημα στο κεφάλι. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υποχωρήσει για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να χειρουργηθεί. Όσο έχει οίδημα στο κεφάλι δε μπορεί να γίνει χειρουργείο. Του χορηγείται ορός», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το ζώο ήταν ιδιαίτερα φιλικό με τους ανθρώπους και δεν φοβόταν να τους πλησιάσει. «Το γατάκι ήταν πάρα πολύ χαδιάρικο», όπως επεσήμανε.

Θεσσαλονίκη γατάκι

Πλέον νοσηλεύεται σε κλινική στη Σταυρούπολη και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή. Η κα. Καραφώτη σημειώνει ότι έχει μείνει τυφλό, ενώ δε μπορεί να διαπιστωθεί ακόμη αν έχει υποστεί κάποια βλάβη στον εγκέφαλο από το σφοδρό χτύπημα. «Το πιο πιθανό είναι ότι θα ζήσει αλλά μετά χρειάζεται μεγάλο χειρουργείο. Δεν υπάρχει περίπτωση να σωθούν τα μάτια του. Θα μείνει τυφλό. Τώρα μπορεί να σηκωθεί και να βαδίσει».

Η ίδια κλήθηκε για το περιστατικό το πρωί της Τρίτης πριν από τις 09.00. Ρώτησε στα γύρω καταστήματα για βιντεοληπτικό υλικό αλλά το σημείο όπως της ανέφεραν δεν ήταν ορατό από τις κάμερες. Σημειώνει ότι κοντά εδράζονται σχολικές μονάδες και την ώρα που υπολογίζεται ότι έγινε το συμβάν έφηβοι αλλά και μικρότεροι μαθητές θα πήγαιναν στο σχολείο τους, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Η καταγγελία για τη νεαρή γάτα πυροδότησε κύμα αντιδράσεων στα social media, ενώ πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία να την υιοθετήσουν αν γίνει καλά και να της δώσουν την αγάπη που στερήθηκε σε αντιδιαστολή με τη βιαιότητα που υπέστη.

Ερωτηθείσα για το τι πρέπει να γίνει ώστε να εκλείψουν αυτά τα περιστατικά -λίγους μήνες νωρίτερα είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας η είδηση για ένα νεογέννητο γατάκι που ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη-, η κα. Καραφώτη επεσήμανε  ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται ό,τι ορίζει ο νόμος.

«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Όταν προβλέπεται φυλακή και πρόστιμο, να εφαρμόζεται ακριβώς. Οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα είναι άρρωστοι. Βρίσκουν ευχαρίστηση στη βία και στον πόνο και αυτό λέει πολλά. Όταν έρχεται ένα ζώο να δώσει αγάπη σε κάποιον κι αυτός θέλει να το σκοτώσει, σκεφτείτε πόσο άρρωστος πρέπει να είναι αυτός ο άνθρωπος», σημειώνει.

Θεσσαλονίκη γατάκι

Πηγή: thesstoday.gr