Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν οι τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ για υπόθεση αθλητικής βίας

Οι τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ που συνελήφθησαν τον περασμένο Αύγουστο κρίθηκαν αθώοι για πράξεις που συνδέονται με τον Αθλητικό Νόμο.

Πιο συγκεκριμένα, είχαν συλληφθεί σε αστυνομικούς ελέγχους στην περιοχή της Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης, είχαν βρεθεί στην κατοχή τους έξι ναυτικοί πυρσοί και μία σιδερένια δοκός.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο για οπλοκατοχή μόνο έναν 26χρονο που κατείχε τη σιδερένια δοκό και τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με 3ετή αναστολή, οι άλλοι δύο (21 και 27 ετών) με τους πυρσούς αθωώθηκαν και για την πράξη αυτή.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι οι συνδεόμενες με τον Αθλητικό Νομό πράξεις δεν τελέστηκαν στο πλαίσιο κάποιας αθλητικής εκδήλωσης κι ότι οι κατηγορούμενοι δεν στράφηκαν εναντίον οπαδών αντίπαλης ομάδας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ξανά στο εδώλιο οι υπεύθυνοι του γηροκομείου για τους μαζικούς θανάτους από κορονοϊό

Οι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν γίνει στον απόηχο της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, και ενόψει της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την κροατική Χάιντουκ, στην Τούμπα. Κατά τους ίδιους ελέγχους είχαν προσαχθεί συνολικά 16 άτομα, από τους οποίους είχαν συλληφθεί οι τρεις παραπάνω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ