Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛΑΣ σε δεσποζόμενα κατοικίδια

Ελέγχους σε δεσποζόμενα κατοικίδια στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ και το τέταρτο τρίμηνο του 2022 προχώρησε σε 8 στοχευμένες δράσεις.

Κατά τους ελέγχους της ΕΛΑΣ για τα δεσποζόμενα κατοικίδια επιβλήθηκαν 24 πρόστιμα σε ιδιοκτήτες.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης (παραλιακή ζώνη), στους Δήμους Καλαμαριάς και Κορδελιού – Ευόσμου και στις περιοχές Τούμπας, Τριανδρίας και Χαριλάου, πραγματοποίησαν οκτώ (8) στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

Διαβάστε επίσης  "Μπλόκο" της ΕΛΑΣ στην μηχανοκίνητη συνοδεία των φίλων του Αρη για τον τελικό του Κυπέλλου

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθησαν συνολικά εκατόν εξήντα ένα (161) ιδιοκτήτες ζώων και

Βεβαιώθηκαν είκοσι τέσσερα (24) διοικητικά πρόστιμα, ύψους (300) ευρώ έκαστο, εκ των οποίων δεκατρία (13) για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και έντεκα (11) για στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων».