Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στη χώρα

Θεσσαλονίκη: Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε η αστυνομία, καθώς έπειτα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα μετανάστες στη χώρα.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν συστηματικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς καθώς και διευκόλυνσης παράνομης διαμονής αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης :

– 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην Παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος Λαγκαδικίων) δε συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρία άτομα που κρατούσαν ομήρους μετανάστες σε διαμέρισμα

Στη συνέχεια εισήλθε σε χωματόδρομο και αφού ακινητοποίησε το όχημα, προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τον έλεγχο του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο των αποσκευών βρίσκονταν δύο (2) ομοεθνείς του, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

– 57χρονη αλλοδαπή, καθώς όπως διαπιστώθηκε μίσθωνε κατάλυμα σε πέντε (5) αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, στην ευρύτερη περιοχή Παναγίας Φανερωμένης.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους από τα Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.