Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο άτομα για περιβαλλοντική ρύπανση (ΦΩΤΟ)

Στη σύλληψη δύο ατόμων για ρύπανση του περιβάλλοντος προχώρησαν χθες (3/12) οι αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Στη σύλληψη δύο ατόμων που προέβαιναν σε περιβαλλοντική ρύπανση σε οικόπεδο στην περιοχή της Ευκαρπίας προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 28 και 44 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (03-12-2022) εντοπίσθηκε επ’ αυτοφώρω ο 28χρονος να πραγματοποιεί με φορτηγό όχημα, ανεξέλεγκτη απόρριψη χωμάτων εκσκαφής εντός οικοπέδου.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Μπαράζ ελέγχων της ΕΛΑΣ για παράνομους αλλοδαπούς

Στο ίδιο οικόπεδο υπήρχαν παρόμοιοι λόφοι από χώμα εμφανώς προερχόμενο από εκσκαφές, οι οποίοι είχαν σχηματισθεί από πρόσφατες απορρίψεις.

Αποτέλεσμα των ανεξέλεγκτων απορρίψεων ήταν να προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση, αισθητική υποβάθμιση της περιοχής, καθώς και πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία της.

Επιπλέον, συνελήφθη ο 44χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, για την οποία λειτουργούσε ως υπάλληλος ο οδηγός του φορτηγού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.

Χειροπέδες σε δύο άτομα για περιβαλλοντική ρύπανση αστυνομία  Χειροπέδες σε δύο άτομα για περιβαλλοντική ρύπανση αστυνομία