Θεσσαλονίκη: Χρυσαυγίτες “σφράγισαν” έκθεση καλλιτέχνη από τα Σκόπια (ΦΩΤΟ)

έκθεση Θεσσαλονίκη Σκόπια

Πραγματοποίησαν έφοδο σε χώρο του δήμου Καλαμαριάς

Tο βράδυ της Τετάρτης 26 Απριλίου μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν έφοδο σε χώρο του δήμου Καλαμαριάς στον οποίο πραγματοποιούσε έκθεση υπό την αιγίδα του δήμου καλλιτέχνης από τα Σκόπια.

Στα πλάνα που κατέγραφαν τα περίπου 15 άτομα της Χρυσής Αυγής, φαίνονται οι κουκουλοφόροι εισβολείς να μπαίνουν στον χώρο και να προπηλακίζουν λεκτικά τον καλλιτέχνη.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Βίασε ανήλικη, την άφησε έγκυο και την απειλούσε με το βίντεο του εφιάλτη της

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι εισβολείς της Χρυσής Αυγής «κατέβασαν» τα έργα του Σκοπιανού καλλιτέχνη και του είπαν ότι δεν έχει δικαίωμα να παρουσιάζει τα έργα του.

«Έχεις το δικαίωμα να λες ότι είσαι Σλάβος και τίποτα άλλο» φώναξαν. Στη συνέχεια, αφού προκάλεσαν απίστευτη ταραχή, κατέβασαν έργα του καλλιτέχνη και με κόκκινη ταινία «σφράγισαν» τον χώρο.

Η ανακοίνωση

“21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της «έκθεσης σύγχρονης ζωγραφικής» του Σκοπιανού «καλλιτέχνη» Sergej Andreevski. Η συγκεκριμένη φιέστα έλαβε χώρα σε αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, με έξοδα των Ελλήνων πολιτών, για μια ολόκληρη εβδομάδα στο Σκοπιανικό Υπουργείο Πολιτισμού, με τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη να συμμετέχει περιχαρής πλάι σε λοιπούς «προοδευτικούς» αλλά και υπαλλήλους της «γειτονικής» κυβέρνησης.

Για τα παραπάνω γεγονότα πρώτοι απ’ όλους έσπευσαν να πανηγυρίσουν οι πράκτορες της γνωστής ανθελληνικής οργάνωσης που νομιμοποίησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προπαγανδίζει το μύθευμα μιας δήθεν «μακεδονικής μειονότητας»! Φυσικά, η εν λόγω ανταπόκριση μόνο τυχαία δεν ήταν καθώς ο Sergej Andreevski δεν κρύβει την αφοσίωσή του στην σκοπιανική προπαγάνδα. Πλήθος αναρτήσεων στους προσωπικούς του λογαριασμούς, αμφισβητούν την Ελληνικότητα του τόπου μας, παραχαράσσουν τα Εθνικά μας σύμβολα και εκθειάζουν κομιτατζήδες του ВМРО που ευθύνεται για αμέτρητα εγκλήματα και σφαγές σε βάρος Ελλήνων αμάχων!

Διαβάστε επίσης  Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν με συγκρατημένη αισιοδοξία και στο βάθος το Κυπριακό (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξαιτίας και μόνο των αντιδράσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ο δήμαρχος έσπευσε να κατεβάσεις τις σχετικές αναρτήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελπίζοντας να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους του. Όμως, υποτιμώντας την νοημοσύνη των δημοτών, επέτρεψε στην «έκθεση» να συνεχίσει κανονικά και ανενόχλητη την λειτουργία της.

Απέναντι σε αυτή την καταφανή κοροϊδία και προσβολή προς το Εθνικό αίσθημα των Μακεδόνων η Χρυσή Αυγή δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη. Έτσι, ισχυρό κλιμάκιο του Μετώπου Νεολαίας πραγματοποίησε δυναμική παρέμβαση στον χώρο διαμηνύοντας, πρώτα απ’ όλα στις «αρχές», πως τέτοιου είδους προκλήσεις δεν μένουν αναπάντητες!

Μπροστά στην παρουσία των Συναγωνιστών ο «καλλιτέχνης» προσπάθησε να αρνηθεί τα πάντα. Αδυνατώντας όμως να αντιμετωπίσει τα στοιχεία που του επεδείχθησαν έσπευσε αυτοβούλως μαζί με τους Σκοπιανούς υπαλλήλους να κατεβάσει τα έργα και το σχετικό διαφημιστικό υλικό. Τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας σφράγισαν συμβολικά τον χώρο τοιχοκολλώντας παράλληλα αφίσες που ενημερώνουν τους κατοίκους για το ποιόν των διοργανωτών αλλά και για την απαράδεκτη ανοχή του δημάρχου της περιοχής.

Μπορεί μετά την προδοσία των Πρεσπών και την αποθράσυνση των σκοπιανών με απόγειο τα γεγονότα της Φλώρινας, οι «εθνικόφρονες» να λησμόνησαν την Μακεδονία, αλλά η Χρυσή Αυγή είναι εδώ και συνεχίζει την μάχη για την de facto ακύρωση της προδοσίας! Το Εθνικιστικό Κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας εμπράκτως και καλούμε κάθε Έλληνα με Εθνικό φρόνημα, να συμμετέχει στις τάξεις μας, για μια Μακεδονία, που ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική!”.