Θεσσαλονίκη: «Δεν θέλω χρήματα, θέλω το παιδί μου» λέει η μητέρα του 14χρονου Τάσου που δολοφονήθηκε από φίλο του

δολοφονία Γέφυρα Θεσσαλονίκης 14χρονος Τάσος

Κυκλοφορεί ελεύθερος ο 21χρονος, πλέον, δράστης

Επτά χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του 14χρονου Τάσου, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, επιδικάστηκε η αποζημίωση των 400.000 ευρώ στους γονείς του, για ψυχική οδύνη.

Την ίδια στιγμή, ο 21χρονος- σήμερα- δράστης κυκλοφορεί ελεύθερος στον Βόλο, σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος.

«Και να τα καταβάλουν τα χρήματα, δεν τα θέλω. Εγώ το παιδί μου θέλω, κανένας δεν μπορεί να μου το φέρει όμως» ξεσπά η μητέρα του Τάσου στον Alpha και την εκπομπή «Τ-live». «Όταν δεν νοιάζονται πού βρίσκεται, τι κάνει και τι δεν κάνει… αυτοί έχουν την ευθύνη» είπε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας ευθύνες στους γονείς του δολοφόνου του γιου της.

«Ψάχναμε αλλά τίποτα. Πήρα τηλέφωνο τον δράστη… Είχε τόσο ψυχραιμία. Μου έλεγε: “θεία τώρα εγώ κοιμάμαι”. Του είπα: “αγόρι μου συγγνώμη που σε ξύπνησα, αλλά ο Τάσος πού είναι;”» περιέγραψε η μητέρα του Τάσου. Η απάντηση που πήρε τότε από τον δράστη ήταν: «Δεν ξέρω θεία. Εγώ τον άφησα, χωρίσαμε στον δρόμο λίγο πιο πάνω από το σπίτι μας».

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα παιδί… ένας 14χρονος θα έφτανε σε τέτοιο σημείο» πρόσθεσε η μητέρα του άτυχου Τάσου.

Διαβάστε επίσης  Αρτα: Στη φυλακή ο 38χρονος που σκότωσε τον πατέρα του με πέτρα

Το χρονικό του εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη

Ήταν 11 Ιουνίου του 2016 όταν ένα πρωτοφανές έγκλημα αποκαλύφθηκε και «πάγωσε» το πανελλήνιο. Ο 14χρονος Τάσος, τον οποίο αναζητούσαν οι γονείς του, καθώς δεν είχε γυρίσει σπίτι μετά από βόλτα τους στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης, είχε δολοφονηθεί τελικά από τον καλό του φίλο και συμμαθητή του.

Τα αγόρια επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά από βόλτα τους στο χωριό. Ο Τάσος φέρεται να σχολίασε περιπαικτικά την παλαιότητα ενός τρακτέρ της οικογένειας του δράστη. Το σχόλιο αυτό εξαγρίωσε τον 14χρονο, ο οποίος πήρε ένα μαχαίρι από την αποθήκη τους και τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλο του στον λαιμό. Στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του. Οι γονείς του Τάσου που τον αναζητούσαν, δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Λίγο αργότερα, η σορός του Τάσου βρέθηκε σε ένα χωράφι κοντά στο γυμναστήριο του χωριού και ο δράστης δεν άργησε να ομολογήσει.

Τον Ιανουάριο του 2018, το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα στον 14χρονο δράστη που αφορούσαν τον εγκλεισμό του στο Ίδρυμα Αγωγής Βόλου μέχρι την ενηλικίωσή του. Σήμερα ο 21χρονος δράστης είναι ελεύθερος και τριγυρνάει στον Βόλο, σύμφωνα με τη μητέρα του 14χρονου.