Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για την απόσπαση των αρχαίων από το σταθμό Μετρό της Βενιζέλου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη

Στο άγαλμα του Βενιζέλου

Μία ακόμα διαμαρτυρία κατά της απόσπασης των αρχαίων από το σταθμό Μετρό της Βενιζέλου πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη και φίλοι της Κίνησης Πολιτών, αλλά και πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτύρονται για την απόσπαση των αρχαίων στον σταθμό Μετρό της Βενιζέλου.

Μάλιστα, κρατώντας στα χέρια γράμματα έχουν σχηματίσει τη λέξη αμετακίνητα.

“Για μας σήμερα ήταν μέρα απεργίας. Από το πρωί ήμασταν έξω από το σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου γιατί προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα”, τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής εκτελεστικής γραμματείας κίνησης πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς Φωκίων Δεληγιάννης είχε να πει: “Η ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη λύση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι να παραμείνουν τα αρχαία στο σταθμό της Βενιζέλου”.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Οι συγκεντρώσεις που θα γίνουν σήμερα (24/9)

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος Δημήτρης Ζερβουδάκης υπογράμμισε: “Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό έγκλημα”.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου βρίσκεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Κώστας Ζουράρις.

“Σήμερα είναι μία εκδήλωση η οποία εκφράζει πολύ μεγάλο ποσοστό των Θεσσαλονικέων. Το ξήλωμα αυτό των αρχαίων θα καταστρέψει την ιστορία της Θεσσαλονίκης”, τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες του thes.gr από το σημείο.

20:55: Οι διαδηλωτές κινούνται προς τον σταθμό του Βενιζέλου όπου και θα σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να… αποτρέψουν την απόσπαση των αρχαίων. Κλειστή είναι η Εγνατία.

21:08: Οι πολίτες σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το σταθμό του Μετρό της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

20:52: Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να τραγουδούν τον “Εφιάλτη” της Περσεφόνης και την “Άρνηση”.  Η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται ξανά κανονικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *