Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών έξω από τα γραφεία της 3ης ΥΠΕ

Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία

Ζητούν να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα (8/12) συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης ΥΠΕ.

Οι υγειονομικοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΝΙΘ ζητούν την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ Γιάννης Κούτρας χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανανεώσει μόνο για έξι μήνες τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων, οι οποίες λήγουν στις 31/12.

«Αυτό γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα έμμεσο μήνυμα ότι έρχεται η απόλυσή σας και είναι απαράδεκτο την ώρα που η εμπειρία δείχνει ότι χωρίς τους συμβασιούχους και τους επικουρικούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία. Και στην περίοδο του covid αλλά και μετά, αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι είναι απαραίτητο προσωπικό, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητούμε τη μονιμοποίησή τους» ανέφερε ο κ. Κούτρας. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις των ειδικευόμενων ιατρών οι οποίες είχαν παραταθεί και ότι χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα και κλινικές.

Διαβάστε επίσης  Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Θεσσαλονίκη

«Θα συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι. Αυτό είναι η απόφασή μας, αυτό ζητάμε όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη κι αν δώσουν την ετήσια παράταση είναι ένα μπάλωμα. Πιστεύουμε ότι η πραγματική λύση είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία