Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο κι άρπαξαν κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ

astynomia Θεσσαλονίκη

Εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις και κλοπές από εταιρείες και καταστήματα

Θεσσαλονίκη: Σπείρα έκανε διαρρήξεις και κλοπές σε εταιρείες και καταστήματα, ενώ ταυτοποιήθηκε ένας 29χρονος.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο όπου άρπαξαν κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: “Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση διαρρήξεων και κλοπών από εταιρείες και καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Τσυτοποιήθηκε ως ένας εκ των δραστών, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, διακεκριμένες κλοπές και για παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις.

Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου-Μαΐου 2023, ο 29χρονος από κοινού με έτερους συνεργούς του συγκρότησαν εγκληματική ομάδα και προέβησαν σε πέντε διαρρήξεις και κλοπές από εταιρείες και καταστήματα στις περιοχές Τούμπας, Ανάληψης και Καλαμαριάς.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση διάρρηξης κοσμηματοπωλείου, από το οποίο αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής αξίας 300.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης  Τροχαίο με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη - Συγκρούστηκε αυτοκίνητο με δίκυκλο

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, στο οποίο τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατείχαν φορητούς πομποδέκτες συντονισμένους στις συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι, ο 29χρονος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης για έτερη υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε διαρρήξεις οικιών και ΑΤΜ τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.