Θεσσαλονίκη: “Δώρα ζωής” από γυναίκα που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Θεσσαλονίκη Ιπποκράτειο

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Δώρα ζωής” σε συνανθρώπους προσέφερε μία 58χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η οικογένειά της, δείχνοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείο, η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες της 28ης Ιουλίου.

Η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τα νεφρικά μοσχεύματα, η ομάδα μεταμοσχεύσεων καρδιάς από την Πάντοβα της Ιταλίας το μόσχευμα της καρδιάς και η ομάδα μεταμοσχεύσεων της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ αφαίρεσε τους κερατοειδείς.

Τα όργανα και οι ιστοί που αφαιρέθηκαν με επιτυχία αναμένεται να μεταμοσχευθούν τις επόμενες ώρες σε ασθενείς που περίμεναν το πολυπόθητο δώρο και πλέον αισιοδοξούν ότι θα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Διαβάστε επίσης  Κασκόλ: Το απόλυτο αξεσουάρ που θα απογειώσει τα χριστουγεννιάτικα look σου

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει στην οικογένεια της δότριας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε, ευελπιστώντας πως αυτή η ενέργεια των συγγενών, θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση