Θεσσαλονίκη: Εδειρε συμμαθητή του στο προαύλιο του σχολείου, κρίθηκε ένοχος και ζήτησε συγγνώμη

δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Το συμβάν είχε σημειωθεί σε ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης

Μαθητής πριν από 1,5 χρόνο είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του στην αυλή του σχολείου του στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα (15/05), στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης επιδικάστηκε η υπόθεση του ξυλοδαρμού του μαθητή της Α’ Λυκείου, σε ΕΠΑ.Λ της Σταυρούπολης.

Το 18χρονο πλέον, θύμα, είχε καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε απρόκλητα από ομάδα δέκα ατόμων, στην αυλή του σχολείου, με συνέπεια να χρειαστεί να νοσηλευθεί ένα 24ωρο σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στο στέρνο. Εξαιτίας του περιστατικού, ο ίδιος αναγκάστηκε τότε να αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή δύο νεαρών- ένας εξ αυτών, μαθητής τότε της Γ’ Λυκείου και 20 ετών σήμερα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συναυτουργία, με αναγνώριση ελαφρυντικού μετεφηβικής ηλικίας. Ο συγκατηγορούμενός του είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Κατέγραψε αστυνομικό να του κόβει κλήση και το "ανέβασε" στο Instagram βρίζοντας

Ο 20χρονος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, απολογούμενος ότι το θύμα τον προκάλεσε μπαίνοντας μέσα στην τάξη του, όπου τού απηύθυνε προσβλητικό χαρακτηρισμό, ενώ ισχυρίστηκε ότι έδωσε μόνο μία σφαλιάρα πάνω στα νεύρα του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ