Θεσσαλονίκη: Εφτασε η ώρα της κρίσης για τον 27χρονο δολοφόνο του Μάριου (ΒΙΝΤΕΟ)

Εισαγγελία Θεσσαλονίκη δικαστήρια σαν σήμερα

Το χρονικό της υπόθεσης

Σχεδόν δέκα μήνες μετά την αιματηρή ληστεία που στέρησε τη ζωή στον άτυχο Μάριο σε ψιλικατζίδικο της Θεσσαλονίκης, η υπόθεση περνάει το κατώφλι του δικαστηρίου.

«Όσα ισόβια και να φάνε, εμένα πάει το παιδί μου καθάρισε», λέει η μητέρα του άτυχου 44χρονου.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος που πυροβόλησε τον 44χρονο Μάριο υποστήριξε στο δικαστήριο πως δεν γνώριζε ότι το όπλο που κρατούσε ήταν οπλισμένο.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς έγινε. Ήμουν για 3 μέρες υπό την επήρεια ναρκωτικών και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω πώς έφτασα εκείνη την ημέρα να κάνω τη ληστεία και τον φόνο. Έπιανα τον εαυτό μου να θέλω να αυτοκτονήσω. Ακόμα και μέσα στη φυλακή το σκέφτομαι πώς έφτασα να το κάνω αυτό.

“Ήθελα μόνο να βρω χρήματα για να πάρω τη δόση μου. Δεν ήθελα να σκοτώσω. Ό,τι έκανα είτε μεροκάματα, είτε μου έδινε κάποιος χρήματα τα έδινα για ναρκωτικά.

Ήταν η στιγμή αυτή που βρέθηκα εκεί και με την ψυχολογική κατάσταση που είχα που με έκανε να κάνω τη ληστεία. Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς το έκανα».

Το χρονικό

Στις 6 Νοεμβρίου του 2021, όλες οι κινήσεις των δύο δραστών έχουν καταγραφεί καρέ-καρέ από κάμερα ασφαλείας. Ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, μπήκε στο ψιλικατζίδικο που δούλευε ο Μάριος με ένα στρώμα θαλάσσης στα χέρια.

Βγάζει με το δεξί χέρι ένα όπλο. Ο Μάριος προσπάθησε να τον αφοπλίσει και ακολούθησε πάλη μεταξύ θύματος και κατηγορούμενου.

«Πριν γίνει η ληστεία καθόμουν και έκανα χρήση. Είδα κάποιον να φέρνει και να κρύβει κάτι. Ήταν ένα όπλο αντί για ναρκωτικά. Έτσι το βρήκα. Δεν είχαμε προσχεδιάσει να πάμε στο ψιλικατζίδικο. Εκεί που περπατούσαμε στη Λαμπράκη είδαμε το κατάστημα ανοιχτό.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: "Εσπασε" τα ισόβια ο 46χρονος Βούλγαρος που σκότωσε τον βιαστή της κόρης του

»Ο άλλος συνέχισε στην ευθεία και εγώ μπήκα μέσα. Έκανα την κίνηση να οπλίσω, κινηματογραφικά, άλλα δεν ήξερα καν αν θα δουλέψει. Ήθελα απλά να φοβηθεί ο υπάλληλος. Αν είχα δει ότι υπήρχαν μέσα σφαίρες δεν θα έκανα καν αυτή την κίνηση.

Ο υπάλληλος ήρθε αμέσως πάνω μου στο χέρι που είχα το πιστόλι και τρόμαξα. Ήθελα να αποτραβηχτώ και δεν με άφηνε να φύγω. Μου είχε πιάσει το πόδι και τον χτύπησα στο κεφάλι με το πιστόλι. Πάνω στην πάλη βγήκε η σφαίρα. Όταν μου έπιασε το χέρι πατήθηκε η σκανδάλη. Ζητάω συγγνώμη, ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο».

Ο 44χρονος υπάλληλος που έχασε τη ζωή του, δούλευε νύχτα μέρα για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.

«Φώναζα Μάριε Μάριε κατέβα παιδί μου να σε δω και ας πέθαινα και εγώ εκείνη την ώρα μαζί του», λέει η μητέρα του 44χορνου.

Ο κατηγορούμενος πυροβόλησε εξ επαφής τον 44χρονο υπάλληλο και εξαφανίστηκε με τα χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο. Μία σακούλα που είχε πέσει στον τόπο του εγκλήματος όμως, πρόδωσε τόσο εκείνον, όσο και τον 35χρονο συνεργό του που βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα και συνελήφθη πρώτος.

Ο Γολγοθάς που ανεβαίνει καθημερινά η χαροκαμένη μάνα μοιάζει ατελείωτος, και τίποτα από όσα επικαλούνται οι δύο κατηγορούμενοι δε μοιάζει ικανό να της απαλύνει τον πόνο.

Πηγή: megatv.com