Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε η FRESKON στην ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Freskon Θεσσαλονίκη ΔΕΘ

Ξεκινά αύριο το FreshCon Market

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου τα εγκαίνια της FRESKON στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στο επόμενο διάστημα τόσο με τις παρεμβάσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας ΚΑΠ θα υπάρξει ανάταξη του πρωτογενούς τομέα με πρωτοπόρο κλάδο τα φρούτα και τα λαχανικά.

Δείτε επίσης: Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Γκράφιτι στο λύκειο που φοίτησε στην Σταυρούπολη (ΦΩΤΟ)

Freskon Θεσσαλονίκη ΔΕΘ

Αναφερόμενος μάλιστα στη FRESKON τόνισε ότι σηματοδότησε έναν κύκλο συνεργασίας με τη ΔΕΘ-HELEXPO, ο οποίος ξεκίνησε στην περσινή διοργάνωση.

Τη σημασία της FRESKON για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και την επιβεβαίωση μέσα από την εν λόγω διοργάνωση πως η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα, εξελίσσεται και προοδεύει υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών χαρακτήρισε τη FRESKON ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κεφαλάς, σημειώνοντας μάλιστα πως το γεγονός ότι φέρει την οργανωτική σφραγίδα της ΔΕΘ-HELEXPO είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Τόνισε δε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση είναι φέτος δυναμική.

Διαβάστε επίσης  87η ΔΕΘ: Έπεσε η αυλαία στο 55ο ράλλυ (ΦΩΤΟ)

Freskon Θεσσαλονίκη ΔΕΘ

Μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των προϊόντων του κλάδου φρούτων και λαχανικών αποτελεί η FRESKON, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη, η οποία υπογράμμισε τη δυναμικότητα της φετινής διοργάνωσης.

Δικαίωση της προσπάθειας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της χαρακτήρισε την επιλογή της ως Τιμώμενης Περιφέρειας στη φετινή FRESKON ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Εντεταλμένος Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες σε θέματα Εγγείων Βελτιώσεων, κ. Γιώργος Καραγιάννης. Μάλιστα, τόνισε πως ο τομέας των φρέσκων φρούτων και λαχανικών αποτελεί βασικό άξονα της οικονομίας της περιοχής.

Freskon Θεσσαλονίκη ΔΕΘ

Τον ουσιαστικά διεθνή χαρακτήρα της FRESKON υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια επιτυχημένη πρώτη ημέρα της έκθεσης και για αποδοτικές συναντήσεις.

Η FRESKON, που θα διαρκέσει έως τις 25 Απριλίου, έχει συγκεντρώσει 217 εκθέτες από 12 χώρες σε έναν εκθεσιακό χώρο 12.500 τ.μ. και 190 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 34 χώρες.
Αύριο 24 Απριλίου ξεκινά στο πλαίσιο της διοργάνωσης το FreshCon Market, όπου μέχρι τις 25 Απριλίου μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ θα έρθουν σε επαφή με τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου. Τη Δευτέρα το ωράριο της FRESKON θα είναι 10:00 με 19:00 και την Τρίτη 10:00 με 18:00.