Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας από Μητσοτάκη και Μπουρλά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

εγκαίνια hub Pfizer Θεσσαλονίκη

Σπουδαίας σημαντικότητας η επένδυση της Pfizer

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς παρέστη στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Μια σημαντική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη εγκαίνια hub Pfizer Μπουρλά

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις νέες εγκαταστάσεις υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, η πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελιζαμπεθ Λι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη εγκαίνια hub Pfizer Μπουρλά

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη εγκαίνια hub Pfizer Μπουρλά

Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της καινοτομίας”

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: “Σήμερα ο Άλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μια επένδυση σταθμό για την πόλη και την Ελλάδα. Θα προσληφθούν περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι σε πολλές ειδικότητες. Ένας από τους βασικούς λόγους πιστεύω πως ήταν το άξιο έμψυχο δυναμική της πόλης. Η καρδιά του έμψυχου δυναμικού είναι απόφοιτοι των δημοσίων πανεπιστημίων του Αριστοτελείου και του Μακεδονίας και είναι σημαντικό ότι συνεργάζονται με τα ερευνητικά ινστιτούτα σε σταθερή βάση. Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας με περισσότερη απασχόληση και περισσότερη καινοτομία. Ενθουσιάστηκα από τους χώρους που επισκέφθηκα που έρχονται από το μέλλον.

Κάπως έτσι φαντάζομαι κι εγώ τους χώρους που στο μέλλον θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι σημαντικό ότι εργάζονται περισσότερες γυναίκες από ότι ο μέσος όρος. Η Θεσσαλονίκη οφείλει να τον τιμήσει με περισσότερους εμβολιασμούς εκεί που υστερεί η Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να εμβολιαστούμε όπως μας λένε και οι επιστήμονες. Φεύγοντας από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το νέο πρότζεκτ της Pfizer. Η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της καινοτομίας”.

Διαβάστε επίσης
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πάπα Φραγκίσκο (ΦΩΤΟ)

Μπουρλά: “Δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας και η Βόρεια Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη”

Τη σημαντικότητα της επένδυσης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη τόνισε σε δηλώσεις του ο Άλμπερτ Μπουρλά: “Είμαι χαρούμενος που είμαι στην πόλη μου. Για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να δουλέψουν μαζί δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Τα κάνουμε πράξη στη Pfizer. Η απόφαση για το κέντρο αυτό ελήφθη πριν από δυο χρόνια. Φέτος το διευρύναμε. Δημιουργούνται εκατοντάδες θέσεις εργασίας και η Βόρεια Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη . Τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσει τη δυναμική και την δεξαμενή ταλέντων που έχει . Δεσμευόμαστε γι’ αυτό. Ήδη οι εργαζόμενοι ξεπέρασαν τους 500 και το 15% είναι Έλληνες που γύρισαν από το εξωτερικό. Η επένδυση τα επόμενα 10 χρόνια θα συνεισφέρει περισσότερα από 600 εκατομμύρια ευρώ και περισσότερες από 1100 θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και από την Θεσσαλονίκη. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλουν την ομορφιά της”.

εγκαίνια hub Pfizer Θεσσαλονίκη

εγκαίνια hub Pfizer Θεσσαλονίκη

εγκαίνια hub Pfizer Θεσσαλονίκη

Σημαντική η επένδυση για τη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακής καινοτομίας της εταιρείας στον κόσμο. Το χρονικό αυτής της επένδυσης ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2019.

Μέχρι σήμερα, απασχολεί ήδη πάνω από 300 επιστήμονες στη Θεσσαλονίκη, επιστήμονες υψηλού επιπέδου. Αφορά σε Έλληνες επιστήμονες αλλά και σε Έλληνες επιστήμονες που είχαν φύγει στο εξωτερικό και επιστρέφουν τώρα στην πατρίδα.

Ενδεικτικό της σημασίας που έχει η επένδυση για τη χώρα αλλά και συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ, στην πλήρη της εξέλιξη θα αυξήσει κατά περισσότερα από 650 εκατομμύρια ευρώ το ΑΕΠ της πόλης και θα προσφέρει στη Θεσσαλονίκη πάνω από 1.100 θέσεις εργασίας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *