Θεσσαλονίκη: Ειδική επιχείρηση της αστυνομίας – Ελέγχθηκαν 42 ανήλικοι

Θεσσαλονίκη ληστεία

Θα συνεχιστούν ανάλογες δράσεις

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, πραγματοποίηση χθες (2/12) η Ελληνική Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, εκλέχθηκαν 42 ανήλικοι. Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (02-12-2023), στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε διάφορες περιοχές του Δήμου, ελέχθησαν (42) ανήλικοι.
Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Πήρε εξιτήριο ο 23χρονος φοιτητής που ξυλοκοπήθηκε από τράπερ

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας”.