Θεσσαλονίκη: Εκανε τον υποψήφιο πελάτη και του “άρπαξε” πάνω από 20000 ευρώ

αστυνομία Θεσσαλονίκη Σέρρες ΣΥΡΙΖΑ

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Στο πλαίσιο μεθοδικών και επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την ταυτοποίηση ατόμων που ενέχονται στην τέλεση διαφόρων αδικημάτων σε προγενέστερο χρόνο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς σχημάτισαν σχετικές δικογραφίες σε βάρος τριών συνολικά ατόμων για κλοπές και απάτη με υπολογιστή που έλαβαν χώρα στην περιοχή αρμοδιότητας τους.

Ειδικότερα σχηματίστηκαν δικογραφίες:

i) Σε βάρος 18χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσα Μαρτίου του 2022, αφαίρεσε από εξωτερικό χώρο καταστήματος την τσάντα 51χρονης ημεδαπής.

ii) Σε βάρος 27χρονης ημεδαπής, η οποία σε δύο περιπτώσεις, τον Μάρτιο του 2022, αφαίρεσε με την μέθοδο του εναγκαλισμού από δύο ηλικιωμένες ημεδαπές συνολικά δύο χρυσές αλυσίδες λαιμού.

Διαβάστε επίσης
Ιταλίδα καταγγέλλει πως βιάστηκε δίπλα σε μπαρ στη Μύκονο

iii) Σε βάρος 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή αντικειμένου προς πώληση από 41χρονο ημεδαπό, δημοσιευμένο σε αγγελία πώλησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε μαζί του και με την πρόφαση της άμεσης μεταφοράς χρημάτων για την αγορά απέκτησε πρόσβαση στα στοιχεία του e-banking του και απέσπασε το χρηματικό ποσό των (20.900) ευρώ.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.