Θεσσαλονίκη: Ελαφρυντικό στον 36χρονο που σκότωσε ιερόδουλη το 2014 – “Εσπασε” τα ισόβια

δολοφονία

Την έσφαξε με κουζινομάχαιρο και έπειτα την στραγγάλισε

Θεσσαλονίκη: Το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε στον 36χρονο που το 2014 δολοφόνησε μια ιερόδουλη κατά τη διάρκεια ερωτικής τους πράξης, κατάφερε να του “σπάσει” τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε στον καθ’ ομολογίαν δράστη ποινή κάθειρξης 15 ετών για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, χάρη στο οποίο απομακρύνθηκε από τα ισόβια.

Το έγκλημα τελέστηκε στο διαμέρισμα, όπου η βουλγαρικής καταγωγής γυναίκα προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες. Στην απολογία του, ο δράστης ανέφερε ότι έχασε τον έλεγχο, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακαλέσει στη μνήμη του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε στο σημείο να σφάξει με κουζινομάχαιρο τη γυναίκα και στη συνέχεια να τη στραγγαλίσει. Επικαλέστηκε δε, προβλήματα ψυχιατρικά και διά του συνηγόρου του ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής, αίτημα που όμως απορρίφθηκε.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο 36χρονος, ο οποίος ζει από το 2008 στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε περιστασιακά ως σερβιτόρος, σεκιουριτάς και τεχνικός θεάτρου, επέστρεψε στις φυλακές για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Διαβάστε επίσης
Αρτα: Τα πρώτα λόγια του 29χρονου δράστη - "Ηταν η κακιά στιγμή" 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ