Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ που επιτέθηκε σε 55χρονη και κατασπάραξε το μαλτεζάκι 

Εξηγήσεις ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης έδωσε ο 36χρονος ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ, το οποίο επιτέθηκε και τραυμάτισε 55χρονη, κατασπαράσσοντας το μαλτεζάκι της, στην περιοχή του Ευόσμου.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του, μία φορά τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του.

Απολογούμενος, ο 36χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, φέρεται να ισχυρίστηκε πως είχε λάβει όλα τα μέτρα για τη φύλαξη του σκύλου, τονίζοντας ότι το ζώο ουδέποτε είχε δημιουργήσει πρόβλημα κατά το παρελθόν. «Δεν μπορούσα να προβλέψω πως θα σκάψει κάτω από την περίφραξη όπου φυλάσσεται», ανέφερε, κατά πληροφορίες. Τόνισε δε, πως την ημέρα που έγινε το συμβάν απουσίαζε στο εξωτερικό, ενώ πρόσθεσε πως μόλις το πληροφορήθηκε ήρθε σε επικοινωνία με την 55χρονη παθούσα.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο. Με τις ίδιες κατηγορίες διώκεται ο 47χρονος συμπατριώτης του που είχε συλληφθεί ως υπεύθυνος φύλαξης του πιτ μπουλ και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Διαβάστε επίσης  Χειροπέδες σε 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται ότι βίασε 20χρονη

Στην απολογία του ο 47χρονος ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με την φροντίδα του σκύλου και πως ο ίδιος εργάζεται απλώς στην επιχείρηση του 36χρονου συγκατηγορούμενού του.

Υπενθυμίζεται ότι η 55χρονη παθούσα υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, μετά το βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη στο χέρι της, στην προσπάθεια να προστατέψει το μαλτεζάκι της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Envato