Θεσσαλονίκη: «Επιτυχής η ανάνηψη του μωρού», λέει ο πατέρας του νεογέννητου που μεταφέρθηκε από την Πτολεμαΐδα

Θεσσαλονίκη

Ολα κρίθηκαν στην άμεση διακομιδή

Σωτήρια ήταν η γέφυρα ζωής που στήθηκε για να μεταφερθεί νεογέννητο βρέφος από την Πτολεμαΐδα στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το μωρό γεννήθηκε σε νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και αμέσως κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Η μητέρα υπέστη ρήξη πλακούντα και το αγοράκι έπαθε περιγεννητική ασφυξία, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και να διακομισθεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το βρέφος, προκειμένου αυτό να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση το νεογέννητο που μεταφέρθηκε από την Πτολεμαΐδα στο Ιπποκράτειο

Ο πατέρας του βρέφους, Πέτρος Κούσης, περιγράφει στους δημοσιογράφους τα κρίσιμα λεπτά της διακομιδής του μωρού του και συγκλονίζει:

«Με σήκωσε η γυναίκα μου και μου είπε ότι έσπασαν τα νερά και τελικά ήταν γεμάτη αίματα. Την πήρα και πήγαμε στο νοσοκομείο, έγινε αποκόλληση πλακούντα. Το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, έγινε επιτυχώς η ανάνηψη. Στον δρόμο για το νοσοκομείο υπήρχε πολύ άγχος, στήθηκε μια τρομερή επιχείρηση καθώς ήταν θέμα λεπτών και όλα έπαιζαν ρόλο. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους αστυνομικούς, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ήταν δε θα έφτανε πιο γρήγορα».

Την ίδια στιγμή η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας σε καλή κατάσταση και χωρίς επιπλοκές.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: 42χρονη έχασε την ίδια ημέρα το 7,5 μηνών βρέφος της και τον σύζυγο της

Τι είπε ο αρχιφύλακας

Ο αρχιφύλακας – εκφωνητής στο Κέντρο της της Άμεσης Δράσης και Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, μίλησε στους δημοσιογράφους για το περιστατικό:

«Ενημερώθηκα λίγα λεπτά πριν τις δύο το μεσημέρι από το ΕΚΑΒ της Κοζάνης για ένα νεογέννητο παιδί μίας ώρας, μετά από αποκόλληση πλακούντα και το περιστατικό κρίθηκε άκρως επείγον. Είχαμε τον χρόνο και την τύχη επιχειρησιακά να είναι Κυριακή μεσημέρι και η κίνηση να είναι μειωμένη εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σε συνεννόηση με τους υπαλλήλους των διοδίων Μαλγάρων και Ωραιοκάστρου κρατήσαμε μια λωρίδα κλειστή για το κοινό και το ασθενοφόρο πέρασε σα να μην υπήρχαν διόδια. Κατά την είσοδο στο πολεοδομικό τα παλικάρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., “Ζ” και τα περιπολικά μας διευκόλυναν ώστε να φτάσει γρήγορα το παιδί.

Όπως άκουσα τώρα και συγκινούμαι είναι ότι το παιδί σώθηκε και αυτό είναι το σημαντικό. Οι αστυνομικοί θα βαφτίσουν το παιδί μόλις τελειώσει η περιπέτεια του. Θα το κάνουμε, ας είναι μόνο το παιδί καλά. Στη Θεσσαλονίκη ο αστυνομικός ξεχειλίζει από ανθρωπιά και από συναίσθημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος παραμένει διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ είναι σε υπερθερμικό θάλαμο.