Θεσσαλονίκη: Ερχεται το 2ο Thessaloniki Design Week

Από τις 13 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το φετινό, 2ο Thessaloniki Design Week, με άξονα της θεματικής την καινοτομία στο σχεδιασμό.

Για ένα πενθήμερο, θα αποτελέσει μια πλατφόρμα δικτύωσης, εξωστρέφειας και προβολής πρωτοποριακών ιδεών και έργων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, δράσεων, συμμετοχών φορέων, δημιουργών και διαγωνισμών.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καράγιαννη δήλωσε περήφανη για τον «πλούτο δημιουργικών ανθρώπων, με δυναμική στον τομέα της δημιουργικότητας» που διαθέτει η πόλη. «Σήμερα, οφείλουμε να δούμε τον δημιουργικό κλάδο ως “κινητήρα ανάπτυξης” της οικονομίας της πόλης, να τον ενισχύσουμε και φυσικά να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος της Θεσσαλονίκης και της οικονομίας της», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε, ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί και η πρώτη χαρτογράφηση του χώρου του design στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη μελέτη θα καταγράψει -μεταξύ άλλων- τα κυρία χαρακτηριστικά και το μέγεθος της αγοράς μέσα από την παρουσίαση κάποιων ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης
Εκδήλωση ΣΕΒΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ και Enterprise Greece για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία

Από την πλευρά του, ο αρχιτέκτονας Γιώτης Ιωαννίδης, εκπροσωπώντας την Πολιτιστική Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία PHILARTIA, ανέλυσε το πρόγραμμα του Thessaloniki Design Week. Ποίκιλλες δράσεις θα απλωθούν σε διάφορους χώρους της πόλης, όπως εκθέσεις, συνέδριο, ομιλίες, workshops, ημερίδες, ξεναγήσεις, απονομές βραβείων, ενώ αναλυτικά το πρόγραμμα για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

«Όλη αυτή η προσπάθεια έχει σκοπό να απλωθεί στην πόλη ένα σύνολο δραστηριοτήτων, ώστε να μπορέσουμε σε δεύτερο χρόνο να υπάρξει μια “ομπρέλα” για την πόλη από φορείς για να υπάρξει βοήθεια προς το νέο επαγγελματία και νέο άνθρωπο», πρόσθεσε ο κ. Ιωαννίδης.

Το ίδιο διάστημα, από 13 έως 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ από τη HELEXPO η έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond 4.0.

Πέρα από τη PHILARTIA και τον δήμο Θεσσαλονίκης, οι δράσεις του πενθημέρου γίνονται σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κι άλλους φορείς, ενώ θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *