Θεσσαλονίκη: Εταιρεία έριχνε για μήνες ανεξέλεγκτα υγρά απόβλητα σε χωράφια

ρύπανση περιβάλλον Θεσσαλονίκη αστυνομία

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 63χρονου

Δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σχηματίστηκε σε βάρος ενός 63χρονου, μετά από έρευνα των Αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο και διαχειριστή τον 63χρονο, επί μήνες έριχνε ανεξέλεγκτες απορρίψεις υγρών αποβλήτων της παραγωγικής της διαδικασίας σε αγροτεμάχια στην περιοχή του Πενταλόφου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας

“Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από επισταμένη έρευνα, σχημάτισαν δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος 63χρονου ημεδαπού.

Συγκεκριμένα, εταιρεία με διευθύνοντα σύμβουλο και διαχειριστή τον 63χρονο, από το Δεκέμβριο του 2020 έως τέλη Μαΐου του 2021 προέβαινε συνεχόμενα σε ανεξέλεγκτες απορρίψεις υγρών αποβλήτων της παραγωγικής της διαδικασίας σε αγροτεμάχια στην ευρύτερη περιοχή του Πενταλόφου, με τη χρήση βυτιοφόρων οχημάτων της.

Διαβάστε επίσης  Σκηνές απείρου κάλους στη μέση του δρόμου - Ξύλο και βρισιές ανάμεσα σε επιβάτες ΙΧ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, να προκαλείται έντονη δυσοσμία και να διαταράσσεται η οικολογική ισορροπία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.