Θεσσαλονίκη: “Ετρεχε με 104 χλμ/ώρα” ο 27χρονος που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Εμμα

δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Οπως περιγράφεται στο βούλευμα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21 ετών φοιτήτρια, τον περασμένο Νοέμβριο στο ύψος της Καμάρας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται να δικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται των ποινικών της ευθυνών η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος (κατηγορείτο για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη).

Δείτε επίσης: Παράσυρση 21χρονης στην Θεσσαλονίκη: Συγκινεί η μητέρα της Εμμας – “Μου φαίνεται αβίωτη η κατάσταση”

«Ετρεχε με 104 χλμ/ώρα»

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του επίδικου αυτοκινήτου. Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Διαβάστε επίσης  Λαμία: Στην φυλακή οι δύο νεαροί που χτύπησαν και λήστεψαν καρκινοπαθή πρατηριούχο

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ