Θεσσαλονίκη: Εξάωρη στάση εργασίας του ΟΑΣΘ σήμερα (15/7)

ΟΑΣΘ

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Θεσσαλονίκη: Σήμερα (15/7) θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ.

Πιο συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Εργαζομένων ανακοίνωσε νέα στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 16:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά αποδείξαμε στην κοινωνία της πόλης μας ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό μας οι κινητοποιήσεις και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Με την πρόσκληση και μετάβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Αθήνα για συνάντηση με αρμόδιο εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών, αναστείλαμε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για τις 11 και 13/07/2022 ευελπιστώντας ότι επιτέλους θα επικρατήσει η λογική και θα διευθετηθούν τα αιτήματά μας που εδώ και μήνες έχουμε συμφωνήσει προφορικά.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι Διοίκηση του ΟΑΣΘ και συναρμόδια Υπουργεία, αρέσκονται στην γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας και δημιουργίας προσχημάτων με στόχο το πέρασμα του χρόνου και αθέτησης των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς.

Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες.

Μας οδηγούν με την στάση τους σε κινητοποιήσεις ευελπιστώντας προφανώς ότι θα στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας και να ασκήσουν τις ανάλογες πέσεις.

ΟΧΙ. Ομόφωνα το σύνολο των εργαζομένων δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων του.

Διοίκηση του ΟΑΣΘ και Κυβέρνηση, να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους έναντι της πόλης μας και να πάψουν να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους για την εκπλήρωση των όποιων σχεδίων τους για τη συγκοινωνία».

Άδικη ταλαιπωρία, λέει η διοίκηση του ΟΑΣΘ – Έχει δρομολογηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Επιβάτης επιτέθηκε σε οδηγό του ΟΑΣΘ και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Για άδικη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού από τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ κάνει λόγο η διοίκηση του Οργανισμού.

Η διοίκηση σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση και προσθέτει ότι αν και το «ζήτημα για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης ρυθμίστηκε νομοθετικά, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2017, το Συνδικάτο επιμένει να ταλαιπωρεί άδικα το επιβατικό κοινό»

«Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει η λογική και να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία και ο εκβιασμός των πολιτών», τονίζει ο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ:

«Τον δρόμο της άδικης ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού επιλέγει για μία ακόμα φορά το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ, που προχωρά σε στάση εργασίας αύριο Παρασκευή, 15 Ιουλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι και το πράττει παρ’ ότι:

1) ρυθμίστηκε νομοθετικά το ζήτημα των επιδομάτων και

2) με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση.

«Μολονότι το ζήτημα για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης ρυθμίστηκε νομοθετικά, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2017, το Συνδικάτο επιμένει να ταλαιπωρεί άδικα το επιβατικό κοινό», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας και προσθέτει: «Το ζήτημα για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι και αυτό δρομολογημένο.

Εξάλλου, η ΣΣΕ δεν αφορά ζητήματα μισθοδοσίας, που είναι πλήρως ρυθμισμένα, επομένως, δεν υπάρχει λόγος για απεργία. Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει η λογική και να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία και ο εκβιασμός των πολιτών».