Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεψε συνολικά 228000 ευρώ από επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη Εφετείο παίκτης ριάλιτι

Συνελήφθη ένα από τα τέσσερα μέλη

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας σε μόλις 12 μέρες πραγματοποίησαν δύο ληστείες και δύο διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία, προχώρησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, τα τέσσερα μέλη της σπείρας, κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά 228.000 ευρώ από επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Ημαθία , ενώ εντύπωση κάνει και ο τρόπος που προσπαθούσαν να παραπλανούν τις αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Στην αποδόμηση τετραμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη ληστειών, διαρρήξεων επιχειρήσεων και κλοπών, σε διάφορες περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Ημαθίας.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες, με κάποιους εξ’ αυτών να συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς, ηλικίας 31, 33, 27 και 30 ετών, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από 18 Νοεμβρίου 2021, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Νέα ληστεία υπό την απειλή μαχαιριού σε κατάστημα ψιλικών

Δρώντας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και σε περιοχή του Νομού Ημαθίας, σε διάστημα μόλις δώδεκα (12) ημερών, διέπραξαν:

ληστεία σε επιχείρηση εντός εμπορικού κέντρου,

ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιγνίων και

Διαβάστε επίσης  Μελισσοχώρι: Ξέσπασε η θεία των διδύμων - "Προφανώς ήθελε να σκοτωθούν όλοι μαζί"

(2) διαρρήξεις σε επιχειρήσεις, από χώρους των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

Η προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και η διαφυγή τους από αυτούς με “επιχειρησιακό” όχημα, στο οποίο άλλαζαν το χρωματισμό του προκειμένου να δυσχεράνουν το έργο των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό τους.

Η εφόρμηση βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες.

Η κίνησή τους με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως η κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου τους, τόσο με ολοπρόσωπες κουκούλες, όσο και με αυτοσχέδιες μπαλακλάβες και η χρήση κουκούλας του ρουχισμού και γαντιών προκειμένου να μην αφήνουν ίχνη που να τους τοποθετούν στους τόπους διάπραξης των εγκληματικών πράξεων.

Η λεία τους ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των (228.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, πρωινές ώρες σήμερα (30-01-2023), αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 30χρονο εκ των δραστών σε περιοχή της Χαλκηδόνας, τον οποίο και συνέλαβαν δυνάμει Εντάλματος Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι, όλοι οι προαναφερόμενοι δράστες έχουν απασχολήσει, κατά το παρελθόν, τις αστυνομικές Αρχές, για διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εντοπισμό και άλλων παθόντων».