Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία μαμούθ λείας 880000 ευρώ

Αγιος Παντελεήμονας απόδραση Κρήτη

Σε σπίτι ηλικιωμένου το 2019

Στη σύλληψη δύο ατόμων που είχαν ληστέψει το σπίτι ηλικιωμένου το 2019, “σηκώνοντας” χρηματοκιβώτιο λείας 880.000 ευρώ προχώρησε η ασφάλεια.

Θεσσαονίκη: Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του σπιτιού, στην Πυλαία, και είχαν σηκώσει το χρηματοκιβώτιο του, που είχε χρήματα, κοσμήματα και λίρες χρυσές.

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να εξιχνιάσει την υπόθεση και να συλλάβει δύο από τα μέλη της σπείρας. Αναζητείται ένας τρίτος συνεργός τους, ενώ η Ασφάλεια αναζητεί ακόμα δύο άτομα, τα οποία δεν έχει ακόμα ταυτοποιήσει.

Η πενταμελής σπείρα, τον Οκτώβριο του 2019 είχε εισβάλει στο σπίτι, και είχε δέσει τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς του. Στη συνέχεια τα πέντε άτομα αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400. 000 ευρώ μετρητά, και λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.
Οι δράστες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε ένα μαύρο όχημα μεγάλου κυβισμού, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ και εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν το περιεχόμενό του και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, όπου το βρήκε η αστυνομία.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά τις οποίες συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός, για την υπόθεση. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία. Οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους, και είπαν ακόμα ότι το όχημα με το οποίο έκαναν την ληστεία ήταν κλεμμένο. Μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του.

Διαβάστε επίσης
Κρήτη: Ταξιτζής προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο και παρέσυρε αστυνομικό

Πηγή: ertnews.gr