Θεσσαλονίκη: “Φωλιά” του κορονοϊού το 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων – Νόσησαν 45 μαθητές και 3 καθηγητές

Θεσσαλονίκη κατάληψη

Δεν έχει κλείσει κανένα από τα τμήματα του

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και στα σχολεία στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σε ένα από αυτά νόσησαν σε λίγες μόνο μέρες 45 μαθητές και 3 από τους καθηγητές τους.

Πρόκειται για το 4ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων «Νίκος Καζαντζάκης» στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στο οποίο παρατηρείται συρροή κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν 45 κρούσματα του ιού ανάμεσα στους μαθητές ενώ από τον κορονοϊό νοσούν και τρεις καθηγητές. Σημειώνεται πως το σχολείο φιλοξενεί συνολικά 260 παιδιά.

Στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα έχει προκληθεί μεγάλη ανησυχία, ενώ ανάστατοι είναι οι γονείς των παιδιών, καθώς όπως επισήμαναν η κατάσταση αυτή με τα αυξημένα κρούσματα και τη διασπορά του ιού στο συγκεκριμένο σχολείο επικρατεί επί περίπου μια εβδομάδα. Όπως τονίζουν οι γονείς, το σχολείο έπρεπε ήδη να έχει κλείσει, όμως αυτό δεν έχει συμβεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα επέστρεψαν στο σχολείο δύο εκ των 45 παιδιών που νοσούν. Δεν κρίθηκε απαραίτητο να κλείσει κάποιο τμήμα μέχρι αυτήν τη στιγμή καθώς τα κρούσματα ήταν διάσπαρτα.

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για καταγγελία ότι γυναίκα ζήτησε «φακελάκι» για κρεβάτι σε ΜΕΘ

Όπως ανέφεραν πηγές μέσα από το σχολείο, τα περισσότερα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ένα τμήμα ήταν εννιά χωρίς να συμπληρώνεται το 50%+1 που απαιτείται για να διακόψει τη λειτουργία του, το τμήμα, όπως προβλέπεται και από το πρωτόκολλο.

Πηγή: voria.gr, Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *