Θεσσαλονίκη: Φωταγωγήθηκε και παρουσιάστηκε το Meteoron (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Meteoron Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι οι Ζέρβας, Γεωργίου και Γεροβασιλείου

Θεσσαλονίκη: Διαθέσιμο στους Θεσσαλονικείς είναι από σήμερα το γλυπτό Meteoron του Κωστή Γεωργίου.

Το έργο του καλλιτέχνη από την Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκε και παρουσιάστηκε απόψε (16/6), απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο, στην παραλία της πόλης.

Το παρών έδωσαν ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δημιουργός του, Κωστής Γεωργίου, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου που έκανε τη δωρεά πολλοί αντιδήμαρχοι και εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης και πολίτες.

Για τον δήμαρχο της πόλης η σημερινή παρουσίαση είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς με τον Γεωργίου συνδέονται με φιλία πολλών ετών. “Λένε πως ότι έρχεται με τη βροχή φέρνει τύχη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας σχολιάζοντας το γεγονός πως λίγο πριν την τελετή έβρεξε.

Διαβάστε επίσης
56α Δημήτρια: Πέφτει η αυλαία με ένα μουσικό διάλογο των Philip Glass, David Bowie και Brian Eno

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην πρόκληση να δημιουργήσει ένα έργο για τη γενέτειρά του. “Το έργο έγινε με πολλή αγάπη, χαρά, συγκίνηση και τιμή. Ηταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε”.

Τέλος, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου τόνισε πως πριν πάρει την απόφαση να προχωρήσει τη δωρεά ήθελε να δει το έργο και όπως είπε ενθουσιάστηκε. Εξήρε μάλιστα τον Κωστή Γεωργίου ο οποίος κάλυψε μέρος των εξόδων όταν το μπάτζετ ξεπεράστηκε.

Meteoron Θεσσαλονίκη

Meteoron Θεσσαλονίκη

Meteoron Θεσσαλονίκη

Meteoron Θεσσαλονίκη

Meteoron Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *