Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για τον ιερέα που έβριζε: “Πιθανόν να μην είναι κληρικός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη ένοπλες δυνάμεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, σχετικά με το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν ρασοφόρο να βρίζει χυδαία έναν αναφορικά με το περιστατικό έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας Δεξιάς  στο κέντρο της πόλης.

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει τον ρασοφόρο και πως προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ εκφράζει τις αμφιβολίες της αν είναι κληρικός ή μοναχός.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αναφέρει στην ανακοίνωσή της: “Κατόπιν ευρείας κυκλοφορίας που έτυχε αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν συνεχεία δε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να συμπεριφέρεται απρεπώς έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς στην «Καμάρα», επιθυμούμε να καταστήσουμε γνωστό, ότι ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός.

Κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους του Ι.Ν. Παναγίας της Δεξιάς, ενημερωθήκαμε, ότι έχει εμφανισθεί προσφάτως στην περιοχή, δημιουργώντας δυστυχώς και άλλα ζητήματα με την γένει παρουσία του.

Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την λύπη μας και θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό που ενδεχομένως προκλήθηκε από την συγκεκριμένη ανάρμοστη και απάδουσα σε οποιονδήποτε φέρει ιερατικό σχήμα, συμπεριφορά.

Θα είχε όμως και κάποιο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι προηγήθηκε της λήψης του συγκεκριμένου στιγμιοτύπου…

Τέλος, ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε την άποψη, ότι -σύμφωνα και με το πνεύμα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε- η αντιμετώπιση των διαφόρων «προκλητικών» ζητημάτων καλό είναι να γίνεται, όχι με διάθεση θεατρινισμού, εξουθένωσης και αργολογίας, αλλά με πνεύμα «σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης…”.

Το επίμαχο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου