Θεσσαλονίκη και Σκιάθος “βάζουν πλώρη” για ένα καλύτερο αύριο στον τουρισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκιάθος Θεσσαλονίκη

1500 Θεσσαλονικείς έδωσαν έμπρακτα ψήφο εμπιστοσύνης στην Σκιάθο-Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ξενοδόχοι

Την ψήφο εμπιστοσύνης και εμπράκτως έδωσαν οι Θεσσαλονικείς στην Σκιάθο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με τα στοιχεία που έκανε γνωστά ο δήμαρχος του νησιού Θεόδωρος Τζούμας.

Περισσότεροι από 1500 Θεσσαλονικείς επέλεξαν την Σκιάθο για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Ωστόσο, οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στο νησί, βλέποντας το μεγαλύτερο κάδρο, δεν μπορούν να κρύψουν την ανησυχία τους για το ποια θα είναι συνέχεια της φετινής τουριστικής περιόδου.

Οπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Πάνος Ανδριτσόπολος, σε σχέση με την φετινή τουριστική περίοδο, τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά.

Κατά τον αντιπρόεδρο “υπήρχε μια αισιοδοξία λόγω των εμβολιασμών. Στο νησί έχει εμβολιαστεί το 90 με 95% του πληθυσμού. Η σεζόν θα έπρεπε να έχει αρχίσει. Το νησί βασίζεται στη αγγλική και σκανδιναβική αγορά, αλλά το κοινό αυτό είναι σε αναμονή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να μην έχουν ανοίξει. Συνάδελφοι έχουν ανοίξει και κρατούν το προσωπικό με νύχια και με δόντια περιμένοντας να έλθει ο κόσμος. Το σχέδιο πάει μέρα με τη μέρα και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Δεν μπορεί να γίνει προγραμματισμός. Περιμένουμε 19 με 20 Ιουλίου τις ανακοινώσεις από την Αγγλία. Παρόλα αυτά ο Μάιος και Ιούνιος χαμένος και μέρος του Ιουλίου και αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν ξενοδοχεία που με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα ανοίξουν καν. Θα βασιστούμε όπως φαίνεται στον εσωτερικό τουρισμό. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη είναι πολύ θετικό σημάδι αλλά χρειάζεται δουλειά για να πιάσει η γραμμή. Η βόρεια Ελλάδα αγαπά ως προορισμό τις Σποράδες”.

Ο κ. Ανδριτσόπουλος υπογραμμίζει πως “αν φτάσουμε μέχρι τέλη Αυγούστου για να κινηθεί η αγορά θα είναι μια super χαμένη χρονιά” ενώ προσθέτει πως “ο κόσμος που θα αποφασίσει να έλθει στη Σκιάθο θα πρέπει να αισθάνεται ασφαλής”.

Διαμαντής Μαθηνός: “Ζοφερή η ατάσταση”

Ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Σκιάθου, Διαμαντής Μαθηνός, από πλευράς του χαρακτηρίζει ζοφερή την κατάσταση. Παρόλα αυτά με το βλέμμα στην επόμενη μέρα κάνει γνωστό πως “βασική δράση σε σχέση με την προσέλκυση του τουριστικού κοινού είναι ο θεματικός τουρισμός στην Σκιάθο” ενώ ο ίδιος προσθέτει: “Θέλουμε να βελτιώσουμε τις επιλογές αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει κάποιος στη νησί μέσω των μονοπατιών που έχει το νησί, της ιππασίας, της υποβρύχιας κατάδυσης, αλλά και μέσα από άλλες δραστηριότητες”.

Στην αναμονή για του Βρετανούς

Ο αντιδήμαρχος σχετικά με την αναμενόμενο “πράσινο φως” που θα φέρει στο νησί τους Βρετανούς τουρίστες, αναφέρει: “Προσωπικά ελπίζω στο fair play. Το κόψιμο Βρετανών τουριστών, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν έχει να κάνει με ιολογικούς κανόνες αλλά με οικονομικούς. Ελπίζω περί τα μέσα Ιουλίου να έχουν αρθεί όλα αυτά τα μέτρα. Το 35 με 40 % είναι ένας εφικτός στόχος για την υπόλοιπη σεζόν”.

“Οι πληρότητες δεν είναι σε καλό σημείο. Θα υπάρχει μεγάλο ποσοστό στο last minute booking κάτι το οποίο αναμένουμε για το επόμενο δεκαπενθήμερο” εξηγεί ο κ. Μαθηνός.

Διαβάστε επίσης
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ανανέωση των καρτών στάθμευσης μόνιμου κατοίκου

Ο δήμος Σκιάθου στοχεύει στον εναλλακτικό τουρισμό. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται η χαρτογράφηση των μονοπατιών του νησιού. “Ποντάρουμε στον εσωτερικό τουρισμό. Θέλουμε να ξαναθυμίσουμε την Σκιάθο στους Έλληνες” υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος τουρισμού Διαμαντής Μαθηνός.

Επέστρεψε χθες το βράδυ η αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης από την Σκιάθο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Μαρία Καραγιάννη επισκέφθηκαν το νησί εγκαινιάζοντας τα νέα δρομολόγια.

Αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης στις Σποράδες – Ζέρβας: «Αγωνιστήκαμε για τη σύνδεσή μας» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο δήμαρχος Σκιάθου Θεόδωρος Τζούμας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ενώ ανέφερε πως αυτό είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας.

Οπως υποστήριξε σε δηλώσεις του ο κ. Τζούμας “η ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση βοήθησε πάρα πολύ την τουριστική κίνηση του τριημέρου. Μας είχε λείψει το κοινό της Θεσσαλονίκης όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Θεσσαλονίκη. Αυτή η σύνδεση είναι η αρχή πολλών άλλων συνδέσεων για πολλά θέματα”.
Στο νησί βρέθηκαν περισσότεροι από 1500 Θεσσαλονικείς για το τριήμερο σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Υγειονομικά οχυρωμένο το νησί

Η δήμος Σκιάθου διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη υγειονομική φαρέτρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σκιάθου Θεόδωρο Τζούμα υπάρχει μοριακός αναλυτής στο ΚΥ, κινητή μονάδα υγείας που πραγματοποιεί συνεχώς τεστ, κάψουλα αρνητικής πίεσης, ομάδα στρατιωτικών ιατρών που διεξάγει ελέγχους σε επιχειρήσεις και φορείς του Δήμου Σκιάθου. “Η Σκιάθος είναι η χαρά του επισκέπτη και του παραθεριστή” τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού.

Κατά τον ίδιο Βρετανοί τουρίστες έχουν κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία της Σκιάθου για τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη που ήταν στην αποστολή του δήμου σε δηλώσεις της ανέφερε από μέρους της:

“Η Σκιάθος έχει όλα τα εχέγγυα για να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία και στους επισκέπτες από το εσωτερικό αλλά και στους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε γόνιμες συνεργασίες και συζητήσεις με τον δήμαρχο για το πώς θα αξιοποιήσουμε περαιτέρω αυτή τη συνεργασία. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τους πόρους ανθρώπινους και οικονομικούς και να προβάλουμε τους δύο προορισμούς. Έχει ανοίξει ο διάλογος με αγορές του εξωτερικού ενώ οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σύντομα”.

Η κ. Καραγιάννη σχετικά με την σύνδεση του 2018 είχε να πει: “Η αλήθεια είναι πως την τελευταία φορά που είχαμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση το 2018 η επίσημη άποψη της εταιρείας ήταν ότι δεν έβγαινε οικονομικά η γραμμή. Θεωρώ πως επειδή αυτά τα πλοία είναι πιο καινούργια το ταξίδι θα είναι άνετο και οικονομικό”.

“Αυτή τη φορά θα είναι επιτυχημένη η σύνδεση και αυτό θα αποτελέσει τον προπομπό για να γίνει πραγματικότητα η δέσμευση του κ. Πλακιωτάκη για 12μηνη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με όλα τα νησιά του Αιγαίου” είπε ολοκληρώνοντας η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *