Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 26χρονου και της 19χρονης για την παράσυρση της 21χρονης

Θεσσαλονίκη δικαστήρια

Αναμένεται να κληθεί για να απολογηθεί

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε στον 26χρονο που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια την περασμένη Τρίτη (22/11) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην 19χρονη συνοδηγό του, ο εισαγγελέας.

Θεσσαλονίκη: Όπως έγινε γνωστό, ο αλβανικής καταγωγής οδηγός που παρέσυρε την 21χρονη κατηγορείται – σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας – για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 19χρονη (ημεδαπή) από την πλευρά της αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη στην Καμάρα

Ο 26χρονος παρουσιάστηκε το πρωί (εκτός αυτόφωρης διαδικασίας) στην Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου, συνοδευόμενος από δικηγόρο, κατέθεσε για το περιστατικό. Κατά πληροφορίες φέρεται να είπε ότι εγκατέλειψε το σημείο της παράσυρσης επειδή φοβήθηκε καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στη χώρα μας. «Ήταν λάθος μου το μετάνιωσα» φέρεται να κατέθεσε, προσθέτοντας ότι δεν είδε την 21χρονη και πως φρέναρε κάνοντας ελιγμό για να την αποφύγει.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Καταρριχήθηκαν από μπαλκόνι 2ου ορόφου όταν τους έπιασαν να κλέβουν

Όπως διαπιστώθηκε, πράγματι, δεν διαθέτει άδεια παραμονής και γι αυτό αποφασίστηκε να κρατηθεί, ενώ αναμένεται να κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του από τον ανακριτή εφόσον το κρίνει αναγκαίο. Την ίδια ώρα, η 19χρονη πήρε προθεσμία από τον ανακριτή και κρατείται μέχρι να απολογηθεί.