Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών υλικών μιας χρήσης στο ΑΧΕΠΑ

νοσοκομεία Νοέμβριος ΑΧΕΠΑ κρούσματα

Το έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων που ξεκίνησε την έρευνα

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την καταγγελία εργαζομένων πως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης γίνεται επαναχρησιμοποίηση χειρουργικών υλικών μιας χρήσης.

Θεσσαλονίκη: Έπειτα από έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων, ξεκίνησε σημαντική έρευνα στο νοσοκομείο προκειμένου να εξακριβωθεί αν ισχύει η καταγγελία.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο, Σταύρο Καρακατσάνη και τον γενικό γραμματέα, Δημοσθένη Μιχελάκη: «στο Σωματείο μας καταγγέλθηκε από μέλη μας, πως γίνεται επαναποστείρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών χειρουργείου μιας χρήσης. Σύμφωνα με την καταγγελία τα παραπάνω γινόταν εν γνώσει της διοίκησης του νοσοκομείου και της διοίκησης της 4ης ΥΠΕ και ως αποτέλεσμα των περικοπών στην υγεία με όλους τους κινδύνους που συνεπάγονται για τον ασθενή».

Και το Σωματείο συμπληρώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν, «σε ένα νοσοκομείο που προτίθεται να ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, λειτουργία και απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Πάλι σύμφωνα με την καταγγελία η πρόσφατη καθαίρεση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οφείλεται στη μη συμμόρφωσή της με το καταγγελλόμενο γεγονός. Επειδή ως Σωματείο αγωνιζόμασταν και αγωνιζόμαστε για ένα ισχυρό δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους, με σεβασμό στη ζωή και την ασφάλεια των ασθενών ομόφωνα καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές».

Διαβάστε επίσης  Εξαλλη με φωτογραφία ανδρικού μορίου που δέχτηκε στα social η Μαρία Απατζίδη