Θεσσαλονίκη: “Καταρρέει το αφήγημα περί προσπάθειας εμβολισμού του περιπολικού”, λέει ο δικηγόρος του 16χρονου

Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε τον 16χρονο

O δικηγόρος του 16χρονου, που και πυροβολήθηκε από άνδρα της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Μάλιστα, ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στο περιστατικό, απηύθυνε έκκληση σε όποιον είδε κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές και τόνισε πως το αφήγημα περί προσπάθειας εμβολισμού του περιπολικού από τον 16χρονο καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά.

Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ η στιγμή που ο 16χρονος έφυγε από το βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Περιμένουμε το παιδί, ο Κώστας να ανακάμψει και να δείξει δύναμη, 14 χρόνια μετά το περιστατικό, έρχεται σαν τραγική ειρωνεία αυτό το περιστατικό να μας θυμίσει ότι η αστυνομική βία είναι παρούσα και μάλιστα όχι σαν ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά για μία εν ψυχρώ επίθεση εις βάρος ενός ανήλικου για το τίμημα των 20€. Ο αστυνομικός αυτός γνώριζε πολύ καλά ποιος είναι ο δράστης. Γνώριζε πολύ καλά ότι αυτός, που καταδίωκε δεν πλήρωσε το τίμημα των 20€, ο λόγος, που κλήθηκαν να κάνουν αυτή τη σύλληψη ήταν για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Εκπλιπαρούμε εάν υπάρχει κάποιος, που είδε το περιστατικό, εάν υπάρχει οποιοδήποτε υλικό βιντεοληπτικό ενδεχομένως από παρακείμενες οικίες να επικοινωνήσει.

Έχει ένα παιδάκι 1,5 ετών, ξέρετε αυτό συνηθίζεται στα άτομα Ρομά. Η οικογένειά του αυτό, που κάνει είναι να προσεύχεται και να έχει τη σκέψη της στον 16χρονο.

Από ‘κει και πέρα το εάν αυτή η γενικευμένη χρήση αλόγιστης βίας από την αστυνομία πυροδοτεί αντιδράσεις εγώ δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιες θα είναι οι αντιδράσεις ή αν θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις.

Υπάρχει για μας ένα αφήγημα, που δυστυχώς έρχεται να δυσκολέψει την κατάσταση. Πρόκειται για το δήθεν αφήγημα περί προσπάθειας εμβολισμού του περιπολικού από τον Κώστα κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Με μαχαιριές στην κοιλιά σκότωσε την γυναίκα του ο 80χρονος

Καταρχάς κάθε φορά, που υπάρχει μία περίπτωση αλόγιστης αστυνομικής βίας, το αφήγημα είναι το ίδιο. Και στην περίπτωση Σαμπάνη και στην περίπτωση Γρηγορόπουλου, το αφήγημα είναι το ίδιο. Εδώ πέρα αυτό το αφήγημα καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά. Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από το άτομο, το οποίο το καταδιώκει.

Εάν οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι υπάρχει εκείνη τη στιγμή κίνδυνος για τη ζωή τους ή ότι υπάρχει επίθεση, όπως απαιτείται να υπάρχει για να χρησιμοποιήσει το όπλο του κάποιος αστυνομικός, το πρώτο, που θα έπρεπε να κάνει ήταν να εγκαταλείψει αυτή την καταδίωξη. Είχαν τα στοιχεία κυκλοφορίας».

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε 16χρονο στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη.

Ο 16χρονος Ρομά, που είναι και πατέρας ενός μωρού 1,5 ετών, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, με τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Σε βάρος του αστυνομικού έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ παραμένει υπό κράτηση από χθες.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη, που σημειώθηκε αφότου ο 16χρονος εγκατέλειψε βενζινάδικο χωρίς να πληρώσει, εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις για το συμβάν.

Κατά πληροφορίες, οι ίδιοι είπαν σε συναδέλφους τους ότι ο16χρονος επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό όχημα που οδηγούσε.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως ο 34χρονος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Φωτογραφία αρχείου