Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από τρεις τόνοι παράνομων καπνών για ναργιλέδες – Χειροπέδες σε δύο άτομα (ΦΩΤΟ)

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται δύο άνδρες που ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν μεγάλες ποσότητες παράνομων καπνών για ναργιλέδες, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, 0 35χρονος και ο 52χρονος συνελήφθησαν χθες στα Μετέωρα καθώς σε αποθήκη που διατηρούσαν εντοπίστηκε και  κατασχέθηκε πλήθος συσκευασιών καπνού για ναργιλέδες διαφόρων τύπων και χωρητικότητας, καθώς και πακέτα τσιγάρων, η ποσότητα των οποίων ανέρχεται συνολικά στους 3 τόνους, 122 κιλά και 100 γραμμάρια.

Τα προϊόντα αυτά τα προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού και στη συνέχεια τα διένειμαν σε καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στο ποσό των 829.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το λαθρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη είναι η εξής:

«Καίριο πλήγμα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη δύο (2) ατόμων που ενέχονται σε εμπορία μεγάλων ποσοτήτων λαθραίου καπνού για ναργιλέδες (καπνικό προϊόν σε μορφή τζελ).

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Τέσσερις προσαγωγές για τα επεισόδια με κουκουλοφόρους

Θεσσαλονίκη καπνοί ναργιλέδες

Πρόκειται για 35χρονο ημεδαπό και 52χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες (05-12-2023) σε αποθήκη που διατηρούσαν τα μέλη της οργάνωσης στην περιοχή των Μετεώρων, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, ενώ επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος συσκευασιών καπνού για ναργιλέδες διαφόρων τύπων και χωρητικότητας, καθώς και πακέτα τσιγάρων, η ποσότητα των οποίων ανέρχεται συνολικά στους 3 τόνους, 122 κιλά και 100 γραμμάρια.

Θεσσαλονίκη καπνοί ναργιλέδες
dav

Τα εν λόγω προϊόντα προμηθεύονταν συστηματικά οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, από χώρα του εξωτερικού και στη συνέχεια τα διένειμαν σε καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στο ποσό των 829.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».