Θεσσαλονίκη: Με Πέτρο Ιακωβίδη σήμερα (7/12) η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Θεσσαλονίκη Χριστούγεννα Πλατεία Αριστοτέλους

Στην πλατεία Αριστοτέλους

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει, καθώς απομένουν 18 ημέρες για την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων.

Σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ξεκινούν και επίσημα οι εορτασμοί του δήμου Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στις 19:00 θα φωταγωγήσει το επιβλητικό δέντρο, ύψους 18 μ., που έφτασε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, και ήδη έχει ήδη τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο άξονας της Αριστοτέλους θα φωτιστεί με 350.000 γιορτινά λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, με ένα κινούμενο light show, ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Η σκηνή που θα φιλοξενήσει τη συναυλία για το άναμμα του δέντρου θα μείνει στην πλατεία Αριστοτέλους για τριάντα ημέρες, ως κομμάτι του εορταστικού σκηνικού, φιλοξενώντας δράσεις και εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών.

Στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήνονται στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθούν ηλιακά πάνελ, που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και θα μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.

Την εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα πλαισιώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης με μια συναυλία με όλες τις επιτυχίες του. Στο αρχικό σχεδιασμό, μαζί με τον Πέτρο Ιακωβίδη επρόκειτο να εμφανιστεί και ο τράπερ FY, αλλά το πλάνο τελικά άλλαξε.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση των πολιτών για τη σημερινή ομιλία του Τσίπρα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο παρουσιαστής Τάσος Σωφρονίου.

Παράλληλα θα ανάψει όλος ο εορταστικός διάκοσμος που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Ιακωβίδης

Χριστουγεννιάτικη αγορά

Παράλληλα, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, πλησίον του αγάλματος του Βενιζέλου θα λειτουργήσει χριστουγεννιάτικη αγορά, με 39 ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί, ενώ πόλο έλξης για τα παιδιά αναμένεται να αποτελέσουν τα σπιτάκια του Αϊ Βασίλη, των ξωτικών και των παιδικών δράσεων. Η αγορά θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο, ύψους 12 μέτρων.

Γιορτινό σκηνικό σε κάθε γειτονιά

Κάθε χρόνο ο γιορτινός διάκοσμος εμπλουτίζεται και διευρύνεται, με στόχο το γιορτινό πνεύμα να φτάνει σε κάθε γειτονιά.

Φέτος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης στολίζει 40 κεντρικούς και εμπορικούς οδικές άξονες και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες. Κάθε κοινότητα θα έχει το δικό της κεντρικό δέντρο και άλλα περίπου δέκα μεγάλα δέντρα σε διάφορα κεντρικά σημεία της, μια μεγάλη φάτνη, το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο καράβι και άλλα διακοσμητικά.

Φέτος, εξάλλου, μετά από αρκετά χρόνια στολίζονται στο σύνολο της η Εγνατία και η Βενιζέλου. Ειδικά για τη Βενιζέλου ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατάφερε να επαναφέρει τον διάκοσμο του δρόμου από τη δεκαετία του ’70.