Θεσσαλονίκη: “Μια ρίζα, τρεις πολιτισμοί” – Τελετή αδελφοποίησης Ποντίων, Μικρασιατών και Θρακών (ΦΩΤΟ)

Βελίδειο Θεσσαλονίκη

Στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων – μια πρωτοβουλία στην οποία πρωτοστατεί η ΠΟΠΣ.

Σκοπός της τελετής στο Βελλίδειο στην Θεσσαλονίκη η διαφύλαξη της αξιακής παρακαταθήκης αιώνων Ελληνικού πολιτισμού και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Βελίδειο Θεσσαλονίκη

Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυναν η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Σοφία Σαχινίδου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Άνθιμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ιωάννης Αμανατίδης και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης.

Διαβάστε επίσης  Κουβέρτα και γάντια μοίρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

Βελίδειο Θεσσαλονίκη

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης χορευτές συγκεντρώθηκαν συμβολικά σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης.
Από τον Λευκό Πύργο ξεκινούν οι χορευτές των Ποντίων, από το γλυπτό του Ζογγολόπουλου (σιντριβάνι) οι χορευτές της Μικρασίας και από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου οι χορευτές της Θράκης, με τη συνοδεία οργάνων, χορεύοντας, κατέληξαν στον κεντρικό χώρο της δράσης, το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Βελίδειο Θεσσαλονίκη