Θεσσαλονίκη: Νέα υπόθεση “ψευτογιατρού” – Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του

απεργία άυλα παραπεμπτικά μάσκες νοσηλευτές Γερμανία Ελληνες ψευτογιατρό κορονοϊός γυναικολόγου Θεσσαλονίκη γυναικολόγος γιατροί κορονοϊός

Παρίστανε τον γιατρό σε 15 περιοχές της Ελλάδας

Την νέα περίπτωση “ψευτογιατρού” που έχει προκύψει ερευνά η ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο άνδρας κατηγορείται πως εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας λέγοντας τους να δοκιμάσουν μια καινούργια θεραπεία με βλαστοκύτταρα, ενώ πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του.

Τα θύματα του φυσιοθεραπευτή που παρίστανε τον γιατρό εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 15 από διάφορες περιοχές της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη έρευνα ξεκίνησε – υπό άκρα μυστικότητα – ύστερα από καταγγελία που έγινε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από συγγενικό πρόσωπο θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση του «ψευτογιατρού» φέρεται να ξεκίνησε το 2009 και τα τελευταία χρόνια κατάφερε να εξαπατήσει δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους λάμβανε τεράστια χρηματικά πόσα προκειμένου να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες θεραπείες του και κυρίως ενέσεις βλαστοκυττάρων. Ο άντρας που συστήνονταν ως γιατρός – νευρολόγος, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν γιατρό από τη Γερμανία, πρόσωπο το οποίο, επίσης, ερευνάται εδώ και αρκετό διάστημα από της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος τους.

Από την παράνομη δράση του που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ατόμων, ο «ψευτογιατρός» εκτιμάται ότι αποκόμισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς μόνο για μια ένεση φέρεται να λάμβανε ακόμα και 20.000 ευρώ από τα θύματά του, ενώ έβγαλα πόσα αποκόμιζε και από τα φιαλίδια για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων» που υποσχόταν στους ασθενείς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας από τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε σε ασθενείς, στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα.

Διαβάστε επίσης  Ανδρας επιχείρησε να βιάσει 19χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση περιλαμβάνονται πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και ο «ψευτογιατρός» θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες της απάτης και της ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Παράλληλα, ερευνάται αν εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπο στην υπόθεση.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει:

«Σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Πηγή: protothema.gr