Θεσσαλονίκη: Ο Γιώργος Καραγιάννης εγκαινίασε το νέο σχολικό γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους (ΦΩΤΟ)

Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου Αμπελόκηποι

Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος των 3ου Γυμνασίου, Εσπερινού Γυμνασίου & 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (Γ. Γεννηματά 52) από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Καραγιάννη.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε και χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων «Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Καραγιάννη, τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, τον Πρόεδρο της ΚΤΥΠ κ. Τιμολέοντα Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, γιατί δείχνετε ευαισθησία για το δήμο μας και τη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλονίκη γενικότερα.

Με τη δική σας υποστήριξη κατασκευάσθηκε ακόμη ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο το οποίο θα εξυπηρετεί 516 μαθητές και τα Σαββατοκύριακα αθλητικά τμήματα του δήμου και αθλητικούς συλλόγους».

Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου Αμπελόκηποι

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην εκτέλεση ενός ακόμη μεγάλου έργου συγκεκριμένα στην τοποθέτηση μιας νέας και σύγχρονης γέφυρας η οποία θα αντικαταστήσει την παλαιά μεταλλική πεζογέφυρα που βρίσκεται στην Γ. Γεννηματά με Καλλιθέας.

Στο συνέχεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βούλα Πατουλίδου και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Πάρι Μπίλλια και κ. Κώστα Γιουτίκα, τόσο για τα έργα των αστικών αναπλάσεων και Δυτικού Θαλάσσιου μετώπου και καθαρισμού ρεμάτων όσο και για την στήριξή τους στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα τη συντήρηση του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον Δενδροπόταμο και τα γήπεδα 5χ5 και την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο αθλητικό κέντρο Ριζόπουλος στη Μενεμένη, που ήδη λειτουργούν.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Κυρίζογλου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα για το πλούσιο κοινωνικοπρονοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως καθώς και για την στήριξή του στον κοινό τους αγώνα για την αναβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου Αμπελόκηποι

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιος Καραγιάννης ο οποίος δήλωσε:

«Σήμερα αποδεικνύουμε τη συνέπεια λόγων και πράξεων. Το Κλειστό Γυμναστήριο που εγκαινιάζουμε μαζί με αυτό που πρόσφατα παραδόθηκε και καλύπτει τις ανάγκες της Δημοτικής Ενότητας Αμπελοκήπων, που στεγάζει το 2ο Λύκειο, το 1ο, 2ο, 5ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων, θα εξυπηρετούν συνολικά τις ευρύτερες ανάγκες άθλησης του μαθητικού δυναμικού της περιοχής που ολοένα και αυξάνεται, καταδεικνύοντας τη δυναμική της ανάπτυξης στη Δυτική Θεσσαλονίκη».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως σημείωσε πρόκειται για «σύγχρονες υποδομές που εξασφαλίζουν τη δυνατότητα στη νέα γενιά να αθλείται μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, αφού οι προδιαγραφές των νέων κλειστών γυμναστηρίων είναι τέτοιες που θα εξυπηρετούν και τις ανάγκες διεξαγωγής αγώνων σχολικών πρωταθλημάτων, αφού διαθέτουν όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, όπως αποδυτήρια, ιατρείο καθώς και κερκίδες 130 θεατών».

Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου Αμπελόκηποι

«Ένα έργο με προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και κυρίως για τους νέους της πόλης, που θα έχουν περισσότερες και ποιοτικότερες ευκαιρίες στον τομέα του αθλητισμού» σχολίασε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης ανέπτυξε το ευρύ πρόγραμμα που υλοποιείται τονίζοντας ότι «βασικός μας στόχος είναι τα επόμενα χρόνια 5.000 μαθητές στην ευρύτερη περιοχή να είναι σε νέες σύγχρονες, βιοκλιματικές υποδομές, που θα βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητα όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Υλοποιούμε την κατασκευή 16βΣχολικών Μονάδων στη Κεντρική Μακεδονία, οι περισσότερες εκ των οποίων 11 βρίσκονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα 3 στους Δήμους Νεάπολης – Συκεών, 4 στο Δήμο Παύλου Μελά, 2 στο Δήμο Ωραιοκάστρου, 1 στο Δήμο Λαγκαδά και 1 στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης».

Ο Δήμαρχος στο κλείσιμο της τελετής εγκαινίων προσέφερε μια αναμνηστική πλακέτα στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών και μια στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. για την προσφορά τους στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Εγκαίνια κλειστού γυμναστηρίου Αμπελόκηποι

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο Υφυπουργός Εσωτερικών σε θέματα Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην Υφυπουργός κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Κούβελας, η Αντιπεριφερειαρχής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρις Μπίλλιας, η Ολυμπιονίκης κ. Τασούλα Κελεσίδου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών κ. Τιμολέων Κατσίπος, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτιριακών Υποδομών κ. Αθανάσιος Γιάνναρης, Διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος, εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας.