Θεσσαλονίκη: Οι δημότες πετάνε εν αγνοία τους αντικείμενα αξίας στα σκουπίδια – Συχνό το φαινόμενο

απορριματοφόρα

Τι καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

Αντικείμενα αξίας, από κοσμήματα μέχρι ρολόγια, βρίσκουν καθημερινά στα σκουπίδια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία… ξεφορτώνονται εν αγνοία τους αφηρημένοι δημότες.

Οι εν λόγω δημότες της Θεσσαλονίκης δεν έχασαν φυσικά τα λογικά τους και αποφάσισαν να πετάξουν στα σκουπίδια πανάκριβα αντικείμενα, αλλά και άλλα πράγματα όπως τις πιστωτικές τους κάρτες ή τα κλειδιά των αυτοκινήτων και των σπιτιών τους.

Οι πιεστικοί ρυθμοί ζωής, το άγχος και το διαρκές τρέξιμο κατορθώνουν πολλές φορές να… θολώνουν και να μπλοκάρουν το μυαλό των ανθρώπων και έτσι η αφηρημάδα δεν αργεί να ‘ρθει και εκδηλώνεται ακόμα και με το να πετάνε στα σκουπίδια αντικείμενα που κοστίζουν μια περιουσία.

Το φαινόμενο αυτό ήρθε στην επιφάνεια σήμερα (5.7.2023) μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ένας άνδρας μαζί με τα σκουπίδια πέταξε, χθες το απόγευμα, σε κάδο στην ανατολική Θεσσαλονίκη και μία σακούλα με χρυσαφικά αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Ο άνδρας από τη Θεσσαλονίκη στάθηκε πάντως, ιδιαίτερα τυχερός καθώς οι υπάλληλοι του κεντρικού δήμου έστησαν άμεσα μία «επιχείρηση» και κατάφεραν να ανακαλύψουν ανάμεσα στα αποφάγια τον «χαμένο θησαυρό».

Ζητάνε την βοήθεια των εργαζομένων του δήμου

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, αφού αρκετοί αφηρημένοι δημότες πετούν τα πολύτιμα αντικείμενα τους στους κάδους και στη συνέχεια «τρέχουν» να προλάβουν να ενημερώσουν τις υπηρεσίες Καθαριότητας, ζητώντας από τους εργαζόμενους βοήθεια στον εντοπισμό τους.

Δείτε επίσης: Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη: Δημότης πέταξε κατά λάθος στα σκουπίδια σακούλα με χρυσαφικά

Πετάνε ρούχα και δεν τα ψάχνουν

«Στον δικό μας τον δήμο, οι περισσότερες περιπτώσεις που χρειάστηκε να επέμβουμε αφορούσαν τους κάδους της ανακύκλωσης των ρούχων. Όταν ξεκινούν οι δημότες να κάνουν ξεκαθάρισμα στο σπίτι και στις ντουλάπες, πετούν ό,τι δεν τους χρειάζονται, αλλά έχουν ξεχάσει πως έχουν αφήσει κάποια πολύτιμα αντικείμενα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Παύλου Μελά Σάκης Λαζαρίδης.

Η πλειονότητα των ξεχασιάρηδων στέκεται τυχερή μέσα στην αγωνία της αναζήτησης, διότι γρήγορα αντιλαμβάνονται το λάθος τους και η επικοινωνία με τους αρμόδιους είναι άμεση. Στους κάδους του δήμου Παύλου Μελά, μαζί με τα ρούχα για ανακύκλωση, έχουν πετάξει ρολόγια και χρυσαφικά.

Ενας ο άτυχος

«Τις πιο πολλές φορές τα βρίσκουμε, διότι στα ρούχα είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης. Τον τελευταίο χρόνο εντοπίσαμε πολύτιμα αντικείμενα τρεις φορές σε κάδο ανακύκλωσης ρούχων και μία σε μπλε κάδο. Αντίθετα, ένας δημότης μας στάθηκε άτυχος καθώς δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι» προσθέτει ο κ. Λαζαρίδης.

Στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς οι περισσότερες κλήσεις είναι για κλειδιά σπιτιού ή αυτοκινήτου και πορτοφόλια με πιστωτικές κάρτες όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Στέλιος Ματσαρίδης. «Δεχόμαστε τηλεφωνήματα για αντικείμενα που έχουν χαθεί στα σκουπίδια.

Κάποιος δημότης μας κάλεσε και μας είπε για έναν φάκελο που πετάχτηκε μέσα σε έναν κάδο και τον χρειαζόταν. Καταλαβαίνετε πως ένα τέτοιο αντικείμενο είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί», συμπληρώνει.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα των δήμων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων βρίσκουν ανάμεσα στα σκουπίδια και ένα σωρό πεταμένες τσάντες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τις ανοίγουν καθώς μπορεί να έχει προηγηθεί κλοπή και δεν είναι σπάνιες οι φορές που έχουν εντοπίσει ταυτότητες και πολύτιμα έγγραφα για τα οποία άμεσα ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές ώστε να αποδοθούν στους κατόχους τους.

Πηγή: newsit