Θεσσαλονίκη: Οκτώ προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

Οκτώ άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις για την πιθανή εμπλοκή τους στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από το ΑΠΘ.

Ωστόσο, οι προσαχθέντες αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι, μιας που δεν προέκυψε τίποτα εις βάρος τους.
Να σημειωθεί πως στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από την Πλατεία Χημείου στην οδό Εθνικής Αμύνης και πυρπόλησε κάδους με σκοπό να προκαλέσει την αντίδραση της Αστυνομίας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια τα ξημερώματα έξω από το ΑΠΘ – Κουκουλοφόροι έκαψαν αυτοκίνητα

Άμεσα μία διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε προς το σημείο των κουκουλοφόρων. Οι νεαροί ταραξίες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ και πέτρες. Κάποιοι από αυτούς πέταξαν βόμβες μολότοφ σε σκαπτικό μηχάνημα, που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Αρμενοπούλου.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών αλλοδαπών

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων με δακρυγόνα. Οι ταραξίες ανασυντάχθηκαν εντός του ακαδημαϊκού χώρου και επιτέθηκαν εκ νέου με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών.

Αρκετές από τις βόμβες και τις πέτρες κατέληξαν σε σταθμευμένα οχήματα. Μια βόμβα μολότοφ κατέληξε στον εξωτερικό τοίχο κτηρίου του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Παρά τον κίνδυνο από τις μολότοφ και την αποπνικτική ατμόσφαιρα από τα χημικά, πυροσβέστες επιχείρησαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, σώζοντας οχήματα από ολική καταστροφή.

Πηγή: thestival.gr